בפעם הבאה שתעצרו ברחוב, שימו לב אם אתם עומדים ליד ארון חשמל - ואם כן, המשיכו ללכת. המשרד להגנת הסביבה מצא כי סוג של מתקני חשמל, אשר נמצאים לרוב במקומות ציבוריים, חושפים את העוברים ושבים לקרינה מסוכנת - בלי שהם מודעים לכך.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אף שאחד התנאים בהיתרי ההקמה וההפעלה של מתקני החשמל הוא הצבת שילוט אזהרה, בדיקת המשרד מעלה כי על חלק ניכר מהארונות אין אזהרה או נוסח אחיד ומותאם כמצופה וכנדרש.
בפנייה של המשרד להגנת הסביבה למינהל החשמל במשרד האנרגיה והמים כבר לפני חודשיים, עולה דרישה לטיפול מיידי בבעיה. בדיקת המשרד מעלה כי במקרים מסוימים אין כל שילוט ובפרט כזה המזהיר לפני התקרבות, ולו רגעית, למתקן החשמל שמייצר אלפי מיליגאוס.
לפיכך רף הסיכון הפוטנציאלי לבעיות בריאותיות אינו מבוטל ואף נפיץ. "מדובר בכל נזק אפשרי כמו שיבוש קצב הלב, שיבוש הריון בשבועות הראשונים ועוד", מתריע פרופסור סטליאן גלברג, ראש האגף למניעת רעש וקרינה במשרד להגנת הסביבה.
נציין כי בישראל יש כ־300 אלף ארונות חלוקה שבצמוד להם עוברים מדי יום ילדים, חולי לב ונשים בהריון, לכן שימת הלב צריכה להיות גדולה בהרבה. במשרד להגנת הסביבה הדגישו כי "להסתיר מהציבור את העובדה שהארונות פולטים קרינה זה חוסר אחריות ממדרגה ראשונה".
ממשרד האנרגיה והמים נמסר כי "המשרד פועל בימים אלה על הוראות שילוט למתקני החשמל". מחברת החשמל נמסר כי "החברה פועלת בהתאם להיתרי הקמה והפעלת מתקני חשמל שניתנו על ידי המשרד להגנת הסביבה, הכוללים הנחיות בנושא שילוט מתקני החשמל שמיועד להתריע בפני סכנת התחשמלות". בחברה שללו מכל וכל את הטענות בהקשר להשפעות הבריאותיות שיוחסו למתקניה על ידי הממונה על הקרינה במשרד להגנת הסביבה.
פריצת הדרך של התלמידים מלוד: פתיתי צמיגים מסננים מים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו