צילום: רויטרס, קריינות: רן מידן
האם לאירועים הקשים בעיראק עלולה להיות בקרוב השפעה על מחיר הדלק שלנו? ייתכן בהחלט. כלכלני קבוצת אופקים מציינים היום כי "נפילה של מרכזי ייצור נפט נוספים או צינורות נפט בידי כוחות בדלניים בעיראק, עלולה לשבש את אספקת הנפט העולמית ולגרור עליית מחירים נוספת".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לדבריהם, "המשך אי הסדר בעיראק ישפיע על מחיר הדלק שאנו נשלם בתחנות באופן ישיר, כשההשפעה הכלכלית שלו על העולם היא גדולה וחמורה יותר מאשר המשבר בסוריה." להערכתם ,"ברמה טכנית, אם מחיר חבית נפט (ברנט) יפרוץ בימים הקרובים את מחסום המסחר של ה-112.5 דולרים לחבית, עלולה להגיע עליה דרמטית בהמשך עד לכ-115.5 דולר לחבית".
כלכלני קבוצת אופקים מציינים בסקירה מיוחדת שפרסמו היום כי "הידיעות על כוחות כורדיים שכבשו את העיר קירקוק בצפון עיראק, הקפיצו את מחיר הנפט הגולמי מסוג ברנט בכ-2.25% במהלך המסחר, למחיר העולה על 112 דולר לחבית". שדה קירקוק הוא אחד משדות הנפט הגדולים בעולם והוא מפיק כמיליון חביות נפט ביום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו