"אם ערוץ 1 יחשיך את המסך - המונדיאל יעבור לערוץ אחר"

בכך נענתה מנכ"לית איגוד השידור האירופי אינגריד דלטנר לפניית שר התקשורת גלעד ארדן

השר ארדן  //  צילום: דודי ועקנין // השר ארדן ,
השר ארדן // צילום: דודי ועקנין // השר ארדן

הכדור במגרש של ערוץ 1: איגוד השידור האירופי הודיע אתמול כי אם עד היום לא יעביר ערוץ 1 התחייבות בכתב שלא לשבש את שידורי המונדיאל, זכויות השידור, שעלותן 5.5 מיליון יורו, יופקעו ממנו באופן מיידי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בכך נענתה מנכ"לית איגוד השידור האירופי אינגריד דלטנר לפניית שר התקשורת גלעד ארדן. נוסף על כך, הבהירו בארגון כי אם השידורים יושבתו על אף ההתחייבות בכתב, האיגוד יפקיע מיידית את זכויות השידור מרשות השידור ויעבירן לערוצים ישראליים פתוחים אחרים. יש להניח כי במקרה כזה הן יועברו לאחד מערוצי הספורט. הודעה זו מגיעה על רקע איומי עובדי רשות השידור להחשיך את המסך בזמן שידורי הגביע העולמי, במחאה על כך שרשות השידור צפויה להיסגר ועובדיה יפוטרו.

כזכור, ועד ההנדסאים של הרשות השבית את השידורים במהלך ביקורו של האפיפיור. בעקבות האיומים, פנה השר למנכ"לית איגוד השידור האירופי. אתמול אמרה דלטנר לארדן כי היא דרשה מרשות השידור להעביר עד היום התחייבות בכתב לקיום השידורים המלאים.

השר גלעד ארדן אמר כי "אני שמח שהנחישות וההתמדה הביאו לתוצאה זו, והובטח שגם קידום הרפורמה לביטול האגרה ולהצלת השידור הציבורי תימשך. אני מודה לאיגוד השידור האירופי".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר