הושג הסכם: אבו מאזן הכריז על ממשלת אחדות

עידן חדש? בנוכחות יו"ר הרשות, הושבעה ממשלת האחדות של פת"ח וחמאס • נתניהו: "קורא לקהילה הבינלאומית לא להכיר בממשלה שחמאס מהווה חלק ממנה"

איסמעיל הנייה בפתח הפגישה // צילום: אי.פי // איסמעיל הנייה בפתח הפגישה

תם עידן: החלה ההכרזה על כינון ממשלת האחדות הפלשתינית במוקטעה ברמאללה. לאחר דיווחים כי ההכרזה עלולה להידחות בשנית, ההשבעה יצאה לפועל לאחר שהושגה הסכמה בין פת"ח לחמאס בנוגע למשרד האסירים. על פי הסיכום, משרד האסירים יועבר לסמכותו של ראש הממשלה ראמי חמדאללה עד שתוכרע המחלוקת בעניינם.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

 

נציג חמאס לשיחות הפיוס עם פת"ח, ח'ליל אל־חייה, הודיע אמש כי אם אבו מאזן ידבק בעמדתו בעניין ביטול המשרד לענייני אסירים ולא ימנה שר לנושא כפי שהיה בממשלות הקודמות, לא מן הנמנע כי חמאס יסרב לשבת בממשלת האחדות - מה שיביא לדחייה נוספת על הקמת הממשלה למועד בלתי ידוע. דובר חמאס בעזה סאמי אבו זוהארי אמר כי אם יו"ר הרשות לא יחזור בו מהחלטתו: "ממשלת האחדות לא תוכרז ביום שני ולפי שעה כלל לא בטוח שאכן תקום. סוגיית האסירים היא נושא לאומי כלל פלשתיני שאינו קשור לחמאס או לפת"ח וביטול המשרד בשעה שיש אלפי אסירים פלשתינים בבתי הכלא של הכיבוש הישראלי הוא החלטה לא נבונה בזמן לא נכון".

גורם בכיר בלשכתו של אבו מאזן ברמאללה אישר ל"ישראל היום" את הפרטים בעניין ההתפתחות הדרמטית ואמר כי הצדדים ידונו במהלך כל הלילה בניסיון לגשר על המשבר: "ההחלטה תתקבל ככל הנראה זמן קצר לפני המועד שתוכנן להכרזה על הקמת ממשלת האחדות - ביום שני. השעות הבאות יהיו קריטיות ואם לא יימצא פתרון שיאפשר לצדדים לגשר על המחלוקת שנתגלעה, ממשלת האחדות לא תקום ביום שני וההכרזה תידחה למועד לא ידוע".

"לא לאמץ את חמאס" 

בנוסף, גורמים בכירים בחמאס אינם שבעי רצון מההחלטה לפרק את ממשל חמאס בעזה בשל הקמת ממשלת האחדות ואמש טענו בכירים בתנועה כי כלל לא שותפו בהחלטה ואילו היו מודעים לה היו מתנגדים בתוקף למתווה המוצע של ממשלת האחדות. דובר ממשלת חמאס בעזה, פאוזי ברהום, הדגיש כי "ההחלטה מעמידה בספק רב את ההכרזה על כינון ממשלת האחדות המיועדת להתבצע ביום שני".

בתוך כך, ראש הממשלה המכהן ומי שעתיד לעמוד בראשות ממשלת האחדות הפלשתינית, ראמי חמדאללה, אמר כי ממשלת ישראל בראשותו של נתניהו מובילה מסע הסתה בינלאומי כנגד ממשלת האחדות העתידה לקום, בניסיון למנוע לגיטימציה בינלאומית לתהליך הפיוס הפנים פלשתיני. חבר הוועד המרכזי של פת"ח, מוחמד מדני, אמר אף הוא כי ישראל מנסה למנוע את הקמת ממשלת האחדות הפלשתינית באמצעות איומים בסנקציות ואי העברת כספי המסים שישראל גובה עבור הפלשתינים. 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר אתמול כי "אני קורא לכל הגורמים האחראיים בקהילה הבינלאומית לא לרוץ ולהכיר בממשלה פלשתינית שחמאס מהווה חלק ממנה ושהיא נשענת על חמאס. חמאס הוא ארגון טרור שקורא להשמדת ישראל, ואל לקהילה הבינלאומית לאמצו לחיקה. הדבר הזה לא יחזק את השלום, הוא יחזק את הטרור".

עדיין לא ברור מה תהיה תגובתה של ארה"ב להכרזה על ממשלת האחדות הפלשתינית. קייטלין היידן, דוברת המועצה לביטחון לאומי, אמרה כי הבית הלבן לא יגיב בנושא "עד שתהיה הכרזה ממשית".

בהכנת הידיעה השתתפו דניאל סיריוטי, שלמה צזנה ואלי לאון 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר