אני משוטטת להנאתי בשוק הטורקי שבעכו. סמטה מקורה ומשופצת מסתעפת מרחובות השוק המוכרים. מקירות האבן נושבת צינה נעימה, סוחרים וזבנים מציעים בלבביות את מרכולתם, ואני סקרנית.
שבועות במדור האוכל:
מיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהביםאם בא לכם להשקיע השנה: מתכון לבצק עלים ביתי ו-3 אפשרויות נהדרות למילוי
עוגת גבינה בשלוש גרסאות שמוסיפות לה טעם וצבע
מתיישבת על ספסל מרופד בפינת הקפה של בדר־חן, מביטה בלהבת הגז הכחולה הבוערת מולי, מעליה נקלים פולי קפה בתוך תוף שחור ומפוחם. הקפה הנמזג אל הספלון חם ומענג, שורף בעדינות ובמרירות את לשוני ואת חיכי.
משם אני ממשיכה אל פרימיום סנק בר הקטן והחינני. בירה צוננת ומפתה נמזגת אל כוס זכוכית קטנה, בדיוק כמו שאני אוהבת. הבירה מיטבה עימי, מעוררת חושים ותיאבון. אל השולחן הגבוה נאספים מטעמים מטוגנים וצלויים, שמשלימים את החוויה.
לבסוף, נעצרת מול חנות הגבינות של משק גלילי מיער אבירים, טועמת גבינת תום עיזים משובחת וקמבבר בשלה וטובה, נהנית מוולנסי עיזים עטופה באפר ערמונים מעניין ולא יכולה בלי פרוסה עבה של גאודה מצוינת.
אורזת הביתה טנא גבינות. לכבודן אופה לחמניות גבינה פשוטות וקלות להכנה שנחטפות היישר מהתבנית. אשלב גבינת עיזים נהדרת בתוך קיש תרד מעוטר בצנוברים ואתהדר במגש גבינות מפואר.
לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנוקיש תרד, גבינת עיזים וצנוברים
החומרים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):
לבסיס:
• 1/3 1 כוסות קמח
• 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
• 2 כפות מים קרים
• 1 כפית מלח
למילוי:
• 3 כפות שמן זית
• 1/2 ק"ג תרד טרי או 3 כוסות תרד מופשר
• 150 גרם גבינת עיזים מפוררת
• 1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה לבישול
• 2 ביצים טרופות
• 4 כפות צנוברים
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון או במערבל מזון עם וו גיטרה מעבדים את הקמח ואת החמאה הקרה עד שנוצרים פירורים אחידים, מוסיפים את המלח ואת המים ומעבדים רק עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון ומניחים במקרר כ־20 דקות.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק, מרפדים תבנית ושוליים של תבנית פאי, מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומחזירים למקרר.
4. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומאדים את עלי התרד (אם משתמשים בתרד מופשר, מסננים קודם מנוזלים). מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
5. מוסיפים את גבינת העיזים, הביצים והשמנת, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על בסיס הבצק, מקשטים בצנוברים.
6. אופים בחלקו התחתון של התנור כ־30 דקות.
עוד במדור האוכל:סקירת יינות של יקב ויתקין, מחלוצי הזרם הים־תיכוני בייננות המקומיתמיקי שמו עם 3 מאפי גבינה מלוחים שמתאימים לכל אירוע
הילה אלפרט בדקה: כך מגדלים (ומבשלים!) עופות אורגניים
המלצה על ג'ויה בסינימטק: איטלקית עם טוויסט
לחמניות גבינה
החומרים (לכ־20 לחמניות):
• 3 כוסות קמח תופח מאליו
• 100 גרם חמאה רכה
• 2 ביצים טרופות
• 150 גרם תערובת גבינת מוצרלה וגבינת קשקבל מגוררת
• 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
• 2 כפות שמנת חמוצה
• 1/2 כפית מלח
• שומשום לזרייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. במערבל מזון עם וו גיטרה מערבלים את כל המרכיבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה.
3. בעזרת ידיים נקיות ומשומנות יוצרים עיגולים אחידים בגודלם ומסדרים בתבנית.
4. אופים כ־15 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ומגישים.
maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו