eBay מזהירה: החליפו מיידית את הסיסמאות

ענקית המסחר האלקטרונית יוצאת באזהרה יוצאת דופן בשל פריצה למאגרי הנתונים של החברה

רויטרס

חברת המסחר האלקטרוני איביי הודיעה כי מידע על זהות הלקוחות, לרבות כתובות מייל, כתובות וימי הולדת נגנבו בפריצה של האקרים בין סוף פברואר לתחילת מרץ. אי ביי דוחקת במשתמשים לשנות את הסיסמאות בעקבות התקפת בסיס הנתונים שלה, שכלל גם סיסמאות מוצפנות, כתובות פיזיות ומספרי טלפון. עם זאת, הם הדגישו כי אין שום עדות לכך שגורמים עוינים השתמשו במידע פיננסי או בכרטיסי אשראי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מניות איביי צנחו ב-3.2 אחוזים לאחר הפריצה המתוקשרת האחרונה לשרתי החברה האמריקנית. "לעת עתה, אנחנו לא יכולים להגיד את המספר המדויק של חשבונות שמושפעים מהפריצה. עם זאת, אנו מאמינים כי ייתכן שיש מספר רב של חשבונות המעורבים בכך, ואנו מבקשים מכל משתמשי אי ביי לשנות את הסיסמאות שלהם", אמרה דוברת החברה קרי רמירז. 

הפריצה התגלתה לפני שבועיים

ההתקפה בוצעה באמצעות חשבונות של עובדים, שמאפשרים גישה לרשת הארגונית, כך נאמר בהצהרה. הם דיווחו כי הפריצה התגלתה לראשונה לפני כשבועיים. החברה הודיעה כי היא לא מצאה כל עדות לגישה בלתי חוקית למידע אישי או פיננסי בפייפל, שירות התשלום דרכו משלמים מרבית המשתמשים באיביי. חברת אי ביי פרסמה מוקדם יותר הודעה באתר של פייפאל, בה ביקשה ממשתמשים לשנות את הסיסמה שלהם, אבל לאחר מכן הורידה את ההודעה, ללא הסבר.

כותרות ההודעה הייתה: "איביי מבקשת מכל משתמשי אי ביי לשנות את הססמאות", אבל לא היה בה מידע נוסף. בחודש דצמבר, חברת טארגט הודיעה כי האקרים גנבו מידע על למעלה מ-40 מיליון כרטיסי אשראי של קונים שביקרו בחנויותיה במהלך שלושת השבועות הראשונים של עונת החגים. 

בחודש שעבר, חברת תקשורת האינטרנט האמריקנית AOL דחקה בעשרות מיליוני משתמשים הדואר האלקטרוני שלה, לשנות את הססמאות ואת שאלות הביטחון, לאחר תקיפת סייבר שפגעה ב-2 אחוזים מהחשבונות. מניות איביי צנחו ל-50.30 דולר במסחר הבוקר בנאסד"ק לפני שהתאוששו ועלו ל-51.15 דולר.

עוד באתר ישראל היום: גל הוזלות בסניפי "מגה בעיר"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר