בניגוד לתרופת הסבתא הרווחת, נמצא כי תרופות להורדת חום עדיפות על פני אמבטיות במים פושרים או קומפרסים קרים. כך עולה מנייר עמדה בנושא הורדת חום של איגוד רופאי הילדים.
לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מסקירת מחקרים עולה כי אמנם אין הבדל ביעילות בהורדת החום בין מתן תרופות לרחצת הילד במים, אך בשל אי הנוחות הנגרמת לילד חולה בזמן הרחצה במים פושרים ממליצים הרופאים על מתן תרופות. בכל מקרה מזהירים הרופאים כי אין למרוח את גוף הילד באלכוהול או להפשיטו כדי להוריד חום.
"חום ככלל הוא תגובה הסתגלותית של הגוף ואין הכרח לטפל בו בכל מצב", מציינים הרופאים, "עם זאת, כאשר יש תסמינים כמו כאבי ראש, צמרמורות, כאבי שרירים ועוד וכאשר החום מעל 38.5 מעלות, מומלץ לטפל תרופתית".
המלצה מעניינת נוספת נוגעת להתלבטות של ההורים איזו תרופה להעדיף: אקמול, נורופן או אדוויל. הרופאים סקרו את הספרות המקצועית וציינו כי מחצית מהמחקרים הראו כי לאיבופרופן (נורופן, אדוויל) יעילות גבוהה יותר מאשר לפרצטמול (אקמול), בעוד שום מחקר לא הראה שלפרצטמול יש עדיפות על איבופרופן: "לדעתנו שתי התרופות יעילות ובטוחות וצריכות לשמש קו ראשון לטיפול בהורדת חום בילדים". לפני כמה חודשים פירסם איגוד רופאי הילדים המלצות להסתמך על מדידת חום בעיקר במדי חום דיגיטליים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו