במשך שנים התייחסנו אליו בנימוס. יכולנו אמנם למצוא אותו בכל בר שמכבד את עצמו, אבל אף אחד לא חיפש. אחרי תקופה ארוכה של התעלמות גורפת, הג'ין חזר והוא לא מתכוון לקחת שבויים.
לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
במדריד, לדוגמה, תוכלו למצוא כיום לא פחות מ־300 מותגי ג'ין שונים. אפילו בבריסל - לא בדיוק בירת חיי הלילה של אירופה - פועלים שני ברים שמתמחים בג'ין אנד טוניק.
ג'ין הוא משקה דמוקרטי יחסית. אפשר לעשותו בכל פינה בעולם, עם כל תוספת אפשרית. העיקר שהוא יכיל אלכוהול ממקור חקלאי וגרגירי ערער.
הביקוש הגובר מצד הקהל, שמאס בוודקה חסרת הטעם ונחשף לתרבות הקוקטיילים המתעוררת, הביא לכך שכיום מזקקים ג'ין כמעט בכל פינה בעולם עם כל מרכיבי הטעם והריח שאפשר להעלות על הדעת.
מזקקות וויסקי סקוטיות ותיקות נהנות מהעובדה שאת הג'ין, שלא כמו וויסקי, אפשר למכור מייד לאחר הייצור, בלי לחכות שנים בחביות. מזקקות בוטיק מדגישות את השימוש בחומרי גלם איכותיים ואקזוטיים ואת הייצור בכמויות קטנות, ויצרני ג'ין מסורתיים, שלא יכולים לתת למהפכה להמשיך בלעדיהם, משיקים מהדורות פרימיום משלהם.
בתל אביב מייצג בינתיים את מהפכת הג'ין רק בר אחד: סרווסריה, שמחזיק אוסף מרשים של בקבוקים מרחבי העולם וגם כמה סוגי טוניק.
אחרי שטעמתי חלק נכבד מהתפריט, הוספתי לרשימה גם כמה מותגי ג'ין שאפשר להשיג בכל חנות משקאות.
1. GIN MARE
ג'ין ים־תיכוני שנעשה בכפר דייגים עתיק בין קוסטה בראווה לקוסטה דורדה בספרד. המרכיבים הבוטניים שלו הם זיתים, בזיליקום, תימין, רוזמרין ולימונים, לצד מרכיבים מסורתיים יותר דוגמת ערער, כוסברה והל.
יש לו ריחות מובהקים של עשבי תיבול מוכרים, מרקם עשיר וטעמים מורכבים ומתובלים. תוספת חיונית למדף הים־תיכוני בארון המשקאות שלכם.
2. CAORUNN
הוא מזוקק בסקוטלנד ומכיל לא פחות מ־11 מרכיבים בוטניים, שישה מהם מסורתיים: זרעי ערער, זרעי כוסברה, קליפות הדרים ושורשים, וחמישה קלטיים: אברש, שן הארי, פרי של צמח שנקרא בעברית בן־חוזרר, ועוד כמה צמחים עם שמות אפילו יותר מוזרים. הריחות שלו פרחוניים מאוד עם נוכחות נעימה של פרי הדר ותבלינים. המגע עם החך נוקשה, אפילו נשכני, אבל כשמתרגלים אליו די קשה לא למזוג עוד כוסית.
3. UNGAVA
הג'ין הצהבהב מזוקק במחוז אונגבה שבצפון קנדה. המרכיבים הבוטניים שלו כוללים ערער נורדי, ורדי בר ועוד כמה פרחים וגרגירים האופייניים לאזור דוגמת ארקטיק בלנד ולברדוור טי. יש לו ריחות פרחוניים מאוד, המרקם עשיר וחלק והטעמים העשבוניים והמתובלים מורכבים ומעניינים.
כשהוא עוזב את הפה, הוא משאיר אחריו מזכרת קטנה: עקיצה של חריפות נעימה על החלק העליון של החך.
4. SIPSMITH
"לונדון דריי ג'ין" הוא ג'ין ללא תוספות של חומרי טעם או צבע. תהליך הייצור שלו מסתכם בזיקוק.
במזקקת SIPSMITH הבריטית העצמאית, שנחשבת לאחת הבולטות מהמזקקות שהחזירו לג'ין את כבודו האבוד, עושים ג'ין יבש, חד ונעים מאוד לשתייה. עם המרכיבים הבוטניים שלו נמנים זרעי כוסברה, שורשי ליקריץ, שקדים טחונים, קינמון וקליפות הדרים, שיוצרים טעם מעודן, הרמוני ומורכב במיוחד.
5. MAGELLAN
הצבע הכחלחל שלו יגרום לבקבוק הזה לבלוט בכל ארון משקאות ובכל בר. הוא מיוצר בצרפת ומכיל פרחים ושורשים של איריסים, שצובעים אותו בכחול. מלבד הפרחים הוא מקבל את טעמיו מקינמון, מקליפות הדרים, מהל, מליקריץ, מכוסברה ועוד.
זהו ג'ין במרקם שמנוני עם סיומת ארוכה מאוד, שמזכירה יותר מכל את טעמם של פירות טרופיים משומרים.
* * *
6. BEEFEATER 24
מותג הג'ין הוותיק השיק לאחרונה מהדורת פרימיום משלו, BEEFEATER 24.
הוא מכיל 12 רכיבים בוטניים, ובהם צמחי תה ואשכוליות, שמושרים בדוד הזיקוק למשך 24 שעות. ריחות ההדרים שלו מלווים בעשבוניות נעימה. המרקם שמנוני, העקיצה האלכוהולית מורגשת היטב והסיומת ארוכה ומורכבת מאוד.
מחיר: כ־200 שקלים
7. HENDRICK'S
להנדריק'ס, שנעשה עם מרכיבים דוגמת מלפפונים ועלי ורדים, יש ריחות מרעננים של פרחים ושל פירות טריים. טעמי הפירות והעשבים שלו דומיננטיים מאוד, המגע שלו עם החך נעים לאורך כל הדרך והסיומת מתוקה וארוכה מאוד. מהמותגים הראשונים שסימנו את חזרתו של הג'ין למרכז הבמה.
מחיר: כ־220 שקלים
8. TANQUERAY 10
הג'ין בבקבוק הירוק הגבוה קיבל את שמו מדוד הזיקוק מס' 10, שבו הוא נעשה, במזקקת טנקרי הבריטית. הוא מכיל אשכוליות, תפוזים, ליים וקמומיל, הטעמים שלו מאוזנים עם נטייה קלה למתיקות, המגע שלו עם החך נעים ואיכותי והסיומת ארוכה מאוד. חומר הגלם המועדף עלי להכנת דריי מרטיני.
מחיר: כ־200 שקלים
צולם ונטעם בסרווסריה, בן יהודה 48, ת"א טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו