מדד האלימות המשוקלל של המשרד לביטחון פנים והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, חשף היום כי בישראל מתרחשים כ-620 אלף מקרי אלימות בכל שנה, כשרק שליש מהם מדווחים לגורמים מוסדיים כמו המשטרה, משרד הרווחה והשירותים החברתיים, משרד החינוך, משרד הבריאות ואיגוד מרכזי סיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית.
נתון בולט במדד מתייחס לאלימות במוסדות החינוך. מסקרי נפגעי עבירה עולה כי מרבית עבירות האלימות שהתרחשו במוסדות החינוך דווחו למוסדות החינוך בלבד. כשליש מהאירועים אינם מדווחים בנוסף לאף גורם ממסדי בישראל. עוד עולה, כי מרבית המקרים של עבירות מין מתרחשים בבתי ספר תיכוניים.
משנת 2009 חלה עלייה במספר הפניות על עבירות מין למרכזי הסיוע בישראל, ובין השנים 2011-2003, כ-30% בממוצע מעבירות אלימות מינית, שדווחו למרכזי הסיוע, דווחו גם הן למשטרת ישראל.
מהמדד עולה גם כי בשנים 2008-2003 חלה עלייה עקבית בשיעור מקרי אלימות כלפי ילדים שדווחו למשרד הרווחה עם עלייה ממוצעת של 9%.
במרבית מקרי האלימות משתייכים התוקף והקורבן לאותו רקע דתי ובמרבית המקרים הקורבנות הם יהודים. מתוך כלל עבירות האלימות אשר דווחו למשטרת ישראל בשנים 2012-2007, בממוצע, כ-55% מקורבנות עבירות המין הם מקבוצות גיל של בני 17-0.
קבוצת הגיל של בני 44-18 מבצעת את רוב הפשעים האלימים המדווחים למשטרת ישראל, לדוגמא, חשודים בגילאי 18-44 מבצעים כ-40% מכלל עבירות המין.
ברקע החקירה נגדו: הנציב הזמני דורש סמכויות מלאות - המשנה ליועמ"ש השיב במכתב תקיף
האב השכול למשרד המשפטים: אל תתנו לרוצחי בני לחגוג בחו"ל, אם ישוחררו - רק לעזה
פרסומת | הטלוויזיה שתשנה לכם את הבית
פנייה דחופה ליועמ"שית: מינוי חיים כץ לארבעה משרדים במקביל - חוסר סבירות קיצוני
צדק מאוחר: שילם יותר מ-200% מעבר לחוב המקורי - ועדיין נותר חייב; השופט הורה לסגור את התיק