פטור ממע"מ לישראלים ששירתו בצבא או בשירות לאומי

בתום ההתייעצויות גובשו הקריטריונים לזכאים להטבה • הפטור יינתן לדירות ששוות עד 1.6 מיליוני שקלים בכל רחבי הארץ

ישראלים רבים יתקרבו לדירה? // צילום: יוסי זליגר // ישראלים רבים יתקרבו לדירה?

האם רפורמת 0% מע"מ לרוכשי דירה ראשונה הולכת ומתקרבת? הערב הודיעה לשכת שר האוצר לפיד, כי יחד עם הדרג המקצועי ובתום התייעצות עם היועמ"ש גובשו הקריטריון לזכאות להטבה. 

רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"הפרמטר המרכזי שעמד בלב המחלוקת היה בדבר סוגיית השירות הצבאי או האזרחי כתנאי יסודי לקבלת ההטבה", אמרו אתמול במשרד האוצר והוסיפו כי בנושא המדובר התקיימו דיונים רבים, כשהיועץ המשפטי לממשלה סירב לאשר קריטריונים אשר אינם מקנים הטבה מסוימת לכל חלקי האוכלוסייה. 

דוברי השר לפיד אמרו, כי הוא עמד על דעתו בדיונים כי יש לייצר העדפה ברורה ומשמעותית למי שתרם למדינה ושירת שירות צבאי או אזרחי. בסיכומו של דבר הושגה הפשרה הבאה. תושב ישראל ששירת שירות צבאי, שירות לאומי או שירות אזרחי יזכה להטבת מע"מ בשיעור 0% ברכישת דירה ראשונה, לדירה ששוויה עד 1.6 מיליון שקלים כולל מע"מ ובכפוף לערך למ"ר כפי שיקבע ע"י השמאי הממשלתי.  

מי שלא יעמוד בקריטריונים, כלומר מי שלא שירת בצבא, בשירות אזרחי או לאומי יכול לקבל את הטבת "המע"מ 0" רק בדירה ששוויה הוא עד 600 אלף שקל. כלומר, ההטבה פחות רלוונטית עבורו במידה ניכרת, משום שכיום לא נבנות דירות רבות בישראל בשווי המדובר.

הטבת "המע"מ 0" עוררה מחלוקת קשה מאוד גם בצמרת האוצר ובכלל בצמרת הכלכלית בירושלים. בין החששות של הגורמים המקצועיים היו כי ההטבה תעודד את הביקושים בענף הנדל"ן, בשוק שממילא רווי בביקוש ויש לו בעיה באספקת היצע דירות חדשות. 

הסוגיה העיקרית שעיכבה עד כה את ההתקדמות בניסוח ההצעה היתה בנוגע לקריטריונים. מעבר לעניין השירות הצבאי יש עוד קריטריונים בסיסיים לקבלת ההטבה. הם עומדים בהתאם להחלטת הממשלה, כך שההטבה תינתן לכל אחד מאלו: זוג נשוי לרבות ידועים בציבור שלו ילד אחד לפחות והורה במשפחה חד הורית שלו ילד אחד לפחות בחזקתו, העומדים בתנאים הבאים: מלוא הזכויות בדירה נרכשו על ידי בני הזוג והדירה היא דירה ראשונה של הזוג, כמו כן מעולם לא הייתה בבעלות מי מבני הזוג דירת מגורים לרבות שכל אחד מבני הזוג לא ביצע עסקת לרכישת דירה אשר בוטלה.

כמו כן, ההטבה תהיה תקפה לזוג נשוי, לרבות ידועים בציבור, ללא ילדים כאשר אחד מבני הזוג מעל גיל 35. מלוא הזכויות בדירה נרכשו על ידי בני הזוג והדירה היא דירה ראשונה של הזוג, כמו כן מעולם לא הייתה בבעלות מי מבני הזוג דירת מגורים לרבות שכל אחד מבני הזוג לא ביצע עסקת לרכישת דירה אשר בוטלה.

גם רווק או רווקה מעל גיל 35 יהיו זכאים להטבה. כאשר מלוא הזכויות בדירה נרכשו על ידי בני הזוג והדירה היא דירה ראשונה של הזוג, כמו כן מעולם לא הייתה בבעלות מי מבני הזוג דירת מגורים לרבות שכל אחד מבני הזוג לא ביצע עסקת לרכישת דירה אשר בוטלה.

בנוסף לכך יהיה זכאי להטבה אדם שזכאי לקצבת נכות כללית בהתאם לחוק הביטוח הלאומי או אדם בדרגת נכון של 75% לכל הפחות והינו זכאי לקצבת נפגעי עבודה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי או לקצבה לפי חוק הנכים כמי שעמד בתנאי השירות הצבאי/לאומי/אזרחי.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר