צ'יפס עשוי מבננה? החידושים החקלאיים

בקרוב בצלחת: עגבניית ענק בקוטר המבורגר, גזר סגול ובננה בטעם תפו"א • הצצה לתערוכה שכולה גידולים אגרונומיים חדשניים

העתיד כבר כאן: תערוכת "פרש אגרומשוב 2014" מציגה חידושים ופיתוחים פרי יצירתם של חקלאים, מרכזי פיתוח וחברות זרעים בתצוגה שתתקיים בחודש יוני בגני התערוכה בתל אביב.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הפיתוחים השונים יוצרים תחושה של חקלאות מזן אחד. בין השאר, יהיה אפשר לראות קולרבי סגול של "עדן זרעים", המתאים לשתילה בחורף, וכן סלק צהוב של "עדן זרעים", שנמצא עדיין בניסיונות ומאופיין בטעם משובח, וצנון שחור של "עדן זרעים". 

בתצוגות יופיע גם גזר סגול־ארגמן של "ים תיכון זרעים" עשיר בבטא־קרוטן, שלדברי המגדלים טוב למניעת סרטן משום שהוא נוגד חמצון (אנטיאוקסידנט), בדומה לליקופן.

עגבנייה. מתאימה ללחמנייה

בלב התערוכה, שתתקיים ב־11-10 ביוני, ילבלב לו גם עץ הבזיל - עץ הנעשה בטכנולוגיית הרכבה ייחודית, שנזקק לפחות חומרי הדברה בשל עמידותו הגבוהה למחלות. 

המצאה מרתקת שעתידה לשנות את הצ'יפס במתכונתו המוכרת תהיה הבננה הייחודית בטעם תפוח אדמה, המכילה יותר עמילן מבננות רגילות ולכן מקבילה למנת פחמימה. גם קייל, שזכה לכינוי "סופר כרוב" הודות לתרומתו להפחתת הכולסטרול, עתיד להפוך למרכיב קבוע אצלנו בצלחת. עוד יככבו עגבניות של "ים תיכון זרעים" - זן ענק, שנקרא גם "עגבניית המבורגר". כמו כן, נחזה בסוג חדש של עגבניות בצבע צהוב, שילבשו צורה של אגס.

לדברי חיים אלוש, מנכ"ל תערוכת החקלאות, "השנה יש דגש על פיתוחים גם בתחום הירקות וגם בתחום הפירות, ומדובר בירקות ופירות בריאים יותר ועשירים בערכים תזונתיים".

גזר. כבר לא כתום

עוד באתר ישראל היום: איך בוחרים נעליים לילדים?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר