יתרות מטבע החוץ של בנק ישראל ממשיכות לגדול בקצב חסר תקדים. מנתונים שפירסם הבנק מתברר כי יתרות המט"ח גדלו באפריל בעוד 921 מיליון דולרים והגיעו לשיא כל הזמנים - 86.5 מיליארד דולרים.
לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הבנק המשיך במדיניות רכישת הדולרים ובחודש שעבר רכש עוד 590 מיליון ד', מתוכם 290 מיליון ד' נרכשו כדי לקזז את השפעת הפקת הגז הטבעי במאגר "תמר" על שער החליפין.
מתחילת 2014 יתרות המט"ח של בנק ישראל תפחו בעוד 4.7 מיליארד ד', עלייה של 5.7% - ומתוכם 3.27 מיליארד ד' נרכשו כדי למנוע את הידרדרות הדולר בעקבות הפקת הגז מ"תמר". מדצמבר 2012 יתרות מטבע החוץ של בנק ישראל תפחו בסכום שיא של 10.6 מיליארד דולרים, זינוק של 14.2%.
למרות מסע רכישות הדולרים המסיבי של הבנק, הדולר האמריקני ממשיך בצניחה חופשית. המטבע נסחר בשפל של שלוש שנים, 3.447 ש' בלבד. בתוך שלושה חודשים הדולר איבד 2.3% מערכו והשלים צניחה כוללת של 16% מאז מאי 2011.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו