היועץ המשפטי לממשלה החליט: לסגור את התיק נגד השר סילבן שלום

בעקבות החלטת הפרקליטות והמשטרה - החליט וינשטיין לעצור את הבדיקה נגד השר • "על האירוע שמתארת המתלוננת חלה התיישנות"

השר סילבן שלום // צילום: קוקו // השר סילבן שלום. מכחיש את המיוחס לו ,
השר סילבן שלום // צילום: קוקו // השר סילבן שלום. מכחיש את המיוחס לו

צילום: קובי מאירי, אלברטו דנקברג

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין החליט כי יש לאמץ את חוות דעת פרקליטות המדינה, לפיה אין מקום להמשך הבדיקה נגד שר האנרגיה והשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום, לו יוחסו חשדות בגין הטרדה מינית. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

החלטתם של וינשטיין והפרקליטות נובעת מההתיישנות החלה על המעשים שתיארה המתלוננת נגד השר שלום, שטענה כי לפני כ-15 שנים הוטרדה בעת תפקידה כמזכירה בלשכתו של שלום. נוסף להתיישנות, הגיעה ההחלטה לאחר בחינת יתר המידע שהיה לרשות הפרקליטות.

בהודעת משרד המשפטים נכתב כי "פרקליטות המדינה הניחה בפני היועץ המשפטי לממשלה חוות דעת, העולה בקנה אחד עם המלצת משטרת ישראל, לפיה בנסיבות אלה, נוכח מאמצי הבדיקה שנעשו וחוסר היכולת המעשית להביא לקידומה, הבדיקה מוצתה. בחוות הדעת נאמר כי על האירוע שמתארת המתלוננת חלה התיישנות, ועל כן, גם אם היה ניתן להוכיח ביצוע עבירה ברף הראייתי הדרוש, לא ניתן יהיה להעמיד לדין בגינו. לגבי שאר המידע שהתקבל במשטרה, פרקליטות המדינה הסכימה עם המשטרה שהוא אינו מאפשר, מהטעמים האמורים, גיבוש ראיות שיכולות לשמש להוכחת ביצוע עבירות".

בחודש מארס האחרון הוגשה תלונה במשטרת ישראל על ידי המתלוננת, שתיארה אירוע שהעלה חשד לכאורה לביצוע עבירת מין תוך ניצול מרות. בעקבות דברים אלה הנחה היועץ המשפטי לממשלה את משטרת ישראל לברר את התלונה.

במשטרה נגבו עדויות מחברתה של המתלוננת ומעורכת דין, שמסרו כי המתלוננת שיתפה אותן בפרטי המקרה, סמוך למועד התרחשותו, וכן מסרו כי בסופו של דבר היא החליטה שלא להתלונן במשטרה באותה העת. כמו כן, נגבתה גרסתו של השר שלום, אשר מסר כי אינו זוכר את המתלוננת, ובכל מקרה הכחיש את קיום האירוע הנטען.

עם פרסום דבר התלונה המתוארת בכלי התקשורת, התקבל במשטרת ישראל מידע ממספר מקורות שונים, שבו נטען כי השר שלום ביצע מעשיים מיניים גם בנשים אחרות שהיו כפופות לו. לאור זאת, הנחה היועץ המשפטי לממשלה את משטרת ישראל להרחיב את הבדיקה.עם סיום הבדיקה נמסר לפרקליטות כי המידע הוכחש בחלקו, וחלקו אינו מאפשר איתור של הנשים המתוארות. חלק מהנשים אף סירבו למסור עדות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר