רחשי צלייה מרשרשים מכל פינת רחוב מתערבבים עם שאון העיר שלא נחה, ניחוחות מעושנים ומתובלים עד מאוד עולים באפי, מבקשים בתחינה לעצור להפסקת צהריים מהירה את התיירת אחוזת התזזית. ולאחר שעות שהפכו לימים כך היה. לבקר בעיר זרה זה מעייף ומעורר תיאבון בלתי נשלט, כזה שתופס את הבטן חזק מפנים ולא מרפה. ואני נעצרת מול עגלת מזנון מפח מאויר, תחת השמשייה הנוטה על צידה מוצאת מקלט מהשמש של חצי היום ואוכלת נקניקייה בלחמנייה בארבעה ביסים בלבד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
נקניקיות - אוכל רחוב, סעודת לונה פארק, תפריט ילדים, 15 שקלים במזנון של הבריכה. עד שלפני כמה שנים העלה חברי הטוב השף חיים טיבי את נקניקיות השף הראשונות אל שולחן מסעדתו עטוית המפות הצחות והמעומלנות. טיבי הוא בראש ובראשונה קצב. מיומנות משפחתית ושורשית זורמת בכפות ידיו המחוננות. וככאלה, הן ניגשות להכין נקניקיות מעשה ידי אמן, שהן נפלאות ולא דומות כלל לאחיותיהן האחידות מן המפעל.
פסטה, נקניקיות וירקות ירוקים
החומרים (ל־6 מנות):
• 6 נקניקיות עגל חתוכות לפרוסות דקות
• 1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)
• 3 כפות שמן זית
• 3 זוקיני חתוכים דק
• 2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות דקות
• 1 חופן עלי תרד
• 6 שיני שום מקולפות ופרוסות דק
• 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ־4 דקות.
2. מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הנקניקיות, הזוקיני והבצל.
3. מוסיפים עלי תרד ושום ומטגנים יחדיו.
4. מוסיפים אפונה ופסטה, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומגישים.

תבשיל עוף, חומוס ועגבניות עם נקניקיות מעושנות
החומרים (ל־6 מנות):
• 12 שוקיים מנוסרות (לבקש מהקצב לנסר את קצה העצם)
• 4 כפות שמן זית
• 1 בצל מקולף וחתוך לקוביות
• 6 שיני שום פרוסות
• 6 נקניקיות מרגז או צ'וריסוס
• 1 פחית עגבניות קלופות ומרוסקות
• 2 עגבניות בשלות מאוד, חתוכות לקוביות
• 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים, מבושלים
• 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה)
• 1 כף פפריקה מעושנת
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול רחב שוליים מחממים שמן זית ומשחימים את נתחי העוף. מוציאים את העוף ושומרים בצד.
2. באותו הסיר מזהיבים את רצועות הבצל והשום, מוסיפים את הנקניקיות ומזהיבים גם אותן.
3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחדיו במשך כ־5 דקות על אש קטנה.
4. מוסיפים לסיר את שוקי העוף והחומוס וממלאים מים עד כדי כיסוי בלבד.
5. מתבלים בפפריקה, במלח ובפלפל ומבשלים על אש קטנה במשך כ־45 דקות.
6. מקשטים בעשבי תיבול קצוצים ומגישים.
maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו