אינטל לממשלה: נשקיע בשדרוג המפעל בקריית גת

עם 40 שנות ותק וייצוא של כמיליארד דולר בשנה - תגיש אינטל תכנית השקעה לממשלה

אינטל תשקיע בקריית גת // צילום: משה שי // נתניהו: "ישראל היא מוקד טכנולוגיה עולמית"

אינטל ישראל הודיעה היום כי תגיש לממשלה תכנית השקעות לשדרוג מפעל אינטל קריית גת. בשלב זה אינטל איננה מוסרת פרטים אודות תוכנית ההשקעות לשדרוג מפעל אינטל, כולל זמנים, עלויות וסוג השדרוג הטכנולוגי. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

שר האוצר יאיר לפיד ושר הכלכלה נפתלי בנט הודיעו על הפעולה בעמודי הפייסבוק שלהם, ובירכו על ההשקעה של אינטל. לפיד כתב כי אינטל הודיעו על "השקעה של מיליארדי שקלים. "זו הבעת אמון בכלכלה הישראלית, במשק הישראלי ובמוחות הישראליים. התוצאה תהיה אלפי מקומות עבודה במעגל הראשון ועשרות אלפי מקומות עבודה במעגל השני, למעמד הביניים הישראלי", כתב לפיד. 

בנט כינה את ההשקעה "מתנת יום הולדת למדינה", וכתב כי בכוונתה של אינטל להשקיע "20 מיליארד שקלים בישראל". "ישראל התחרתה מול כל העולם על הזכות להשקעה זו. היום הודיעו לנו שבחרו בישראל לשדרוג ענק של המפעל שלהם - והוא יהפוך להיות המפעל המתקדם בעולם... זאת בשורה חשובה לפריפריה, לתעסוקה, לחינוך ולקדמה של ישראל מול העולם. זאת גם בשורה ציונית". 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ברך על תכנית ההשקעות, ואמר: "תכנית ההשקעות הזאת היא תוצאה של תהליך שאנחנו עובדים עליו כבר מספר שנים. ישראל היא מוקד טכנולוגיה עולמית, והשקעה בה מניבה רווחים הן למשקיעים והן לאזרחי מדינת ישראל. אני קורא לחברות בינלאומיות נוספות להגדיל השקעתן בישראל, ולאלה שעדיין לא ניצלו את היתרונות שמציע המשק הישראלי לבוא ולהשקיע כאן".

יצוא בהיקף של 35 מיליארד דולר

כיום יש לאינטל בישראל ארבעה מרכזי פיתוח: חיפה, יקום, פתח תקווה וירושלים, ושני מפעלי ייצור, האחד בקריית גת, והשני בירושלים. מאז החלה לפעול בישראל לפני 40 שנים, הפכה אינטל למעסיק הפרטי הגדול ביותר בישראל. החברה, אשר החלה את פעילותה בישראל בשנת 1974 עם הקמת מרכז הפיתוח חיפה על ידי דב פרוהמן, מעסיקה כיום כ-9,855 עובדים.

במהלך 40 השנים האחרונות  אינטל השקיעה 10.8 מיליארד דולר במפעלי הייצור ומרכזי הפיתוח בישראל. כמו כן, במהלך שנות פעילותה בישראל, אינטל ייצאה בהיקף של 35 מיליארד דולר. היקף ההוצאה של אינטל במשק הישראלי מסתכם כיום בכמיליארד דולר לשנה, ובסך הכל כעשרה מיליארד דולר בעשור האחרון. 

בשנת 2013 היקף הרכש הגומלין הישיר של אינטל מספקים ישראלים הסתכם ב-847 מיליון דולר. מאז שנת 2006, היקף הרכש הגומלין של אינטל מספקים ישראלים הסתכם ב-5.8 מיליארד דולר. כיום אינטל מבצעת רכש גומלין מ-1,000 ספקים ישראלים.

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, אמרה על ההחלטה להגיש תכנית השקעות לשדרוג מפעל אינטל קרית גת: "במהלך 40 השנים האחרונות היקף היצוא של אינטל הסתכם ב-35 מיליארד דולר, מרביתו הגיע ממפעלי הייצור של אינטל בקריית גת וירושלים. במהלך 2013 זכה מפעל אינטל קריית גת בפרס האיכות היוקרתי של אינטל, ה-Intel quality award ,IQA, על ביצועים מיוחדים. אינטל מחוייבת להמשיך ברצף ההישגים האיכותיים כתוצאה מהפעילות בקריית גת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר