רמדיה // רמדיה

הסדר טיעון חדש בפרשת רמדיה

מסתמן: עונש המאסר של טכנולוג המזון יופחת • עונשו של המנכ"ל יוחמר

בעקבות ערעור הנאשמים בבית המשפט המחוזי בלוד על עונשם, הגיעו נציגי הנאשמים והפרקליטות במחוז מרכז להסדר טיעון, לפיו הנאשם המרכזי בפרשה, טכנולוג המזון פרד בלק, ירצה עונש מאסר בן שנה וחצי בלבד, במקום שנתיים וחצי מאסר בפועל. עונשו של המנכ"ל גידי לנדסברגר יוחמר מקנס של 10,000 שקלים לעבודות שירות של 400 שעות. 

לעדכונים נוספים הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בפרקליטות חלקוי דעות הענישה. אחד מהגורמים מסר ל "ישראל היום", כי "המנכ"ל גידי הורשע בעבר בעבירה של מילוי תקן בלבד. עכשיו, הסעיף השתנה לעבירה של גרימת מעשה העלול להפיץ מחלה עם עבודות שירות. אני בטוח שזה ירצה הרבה הורים לילדים שנפגעו ממנו, כך לפחות הוא נושא בעונש ובאחריות. פרד למשל, הורשע אז בגרימת מוות ברשלנות, מעשה חבלה ברשלנות, גרימת חבלה ברשלנות ובביצוע מעשה העלול להפיץ מחלה – כך שאת בהחלט יכולה להבין עד כמה זה הרגיז חלק מההורים מגזר הדין שניתן למנכ"ל".         

בדיון שיתקיים בערעור באמצע חודש מאי, יוגש לבית המשפט ההסדר החדש. כזכור, כתב האישום הרגיש והכאוב הוגש בבית משפט המחוזי בפתח תקווה עשור לאחר מותם הטרגי של שלושה תינוקות, שהוריהם האכילו אותם בתחליף המזון של רמדיה בו היה מחסור בוויטמינים החיוניים לגדילתו ולצמיחתו התקנית של התינוק. בגזר הדין שפורסם לפני כחודש וחצי נכתב, כי 23 תינוקות נוספים נפגעו - רובם במצב קשה מאוד הסובלים עד היום מנכויות קשות. 

באופן רשמי הפרקליטות אינה מגיבה לעניין ההסדר, אולם גורם בכיר המקורב לתיק מסר, "הודענו לבית המשפט כבר לפני כחודש וחצי כי הצדדים הגיעו להסדר טיעון. לנדסברג על פי ההסדר – יורשע. בכל זאת, בסופו של דבר הוא המנכ"ל ויש פה קבלת אחריות כשמדברים על גרימת מוות ברשלנות. טכנולוג המזון יכנס למאסר – הסכמנו לקצר לו בעונש".  

עוד נמסר כי המשפחות, למעט אחת, הסכימו להסדר. "אלה שילדיהם נפטרו היו מאוד בעד ההסכם כי היה חשב להם מאוד שהמנכ"ל ישלם את המחיר". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו