את ימי החופשה בחול המועד פסח מנצלים רבים לטיולים ברחבי הארץ. יהיו כאלה שיצטיידו בנעלי הליכה מאסיביות, בתיק גב ובכובע וייקחו את המשפחה לטיול שיכלול הרים גבוהים במיוחד ונחלים שוצפים. אחרים יארזו בצידנית גדולה כריכים, ממתקים, פירות וירקות ויחפשו אחר פיסת דשא ירוקה להניח עליה כיסאות מתקפלים או שמיכה משובצת.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"חופשת הפסח היא תקופה אידיאלית לשילוב טיול עם פיקניק באתרים ברחבי הארץ ובגנים הלאומיים של רשות הטבע והגנים", אומרת אורית שטיינפלד מרשות הטבע והגנים. "מזג האוויר נהדר והפריחה עוד איתנו. אפשר להתחיל בטיול ולשלב בו פיקניק, וכל שנדרש זה רק להביא את האוכל". שטיינפלד מנצלת את ההזדמנות וממליצה על מקומות המשלבים פיקניק וטיול כיפי לכל המשפחה: "גן לאומי ירקון, גן לאומי הבשור (אשכול) וחורשת טל הם דוגמה טובה לכך. אפשר למצוא בהם את השילוב המושלם של טיול ופיקניק. וכבונוס ביום חם, אפשר להיכנס בהם לבריכת שכשוך מרעננת".
לאלה מכם שמתכננים לצאת לפיקניק בחופשת הפסח, מנדבת שטיינפלד טיפים לפיקניק מושלם. לדבריה, "פיקניק בחיק הטבע הוא פעילות מהנה וחשוב לתכנן אותו מבעוד מועד. בטרם תצאו לפיקניק החליטו היכן תרצו לטייל ואם האזור מתאים לאופי הבילוי: האם יש במקום שבילי אופניים, מסלולי הליכה, נגישות לנכים ומקורות מים? כמו כן, התאימו את אתר הפיקניק לאופי ולגיל של המשתתפים. אם ילדים משתתפים בפיקניק, חפשו אתר הכולל גם משחקייה. אם אתם מעוניינים בחוויה ערכית, בחרו לערוך את הפיקניק באתר מורשת".
מה אוכלים?
היציאה לפיקניק מצריכה מאיתנו היערכות קולינרית מתאימה. "היום הפיקניקים משודרגים במיוחד ולא נופלים מארוחה בכל מסעדת גורמה, וזאת בזכות הטכנולוגיה של הכלים. קופסאות האחסון שומרות על טריות האוכל ועל טיבו", אומר אילן עזרא, מנהל שיווק ומכירות בחברת מילניום מרקטינג, יבואנית חברות ארקוסטיל וסיסטמה בישראל. רגע לפני שהחופשה מתחילה ואורזים את הצידנית, מנדב עזרא טיפים לאריזה נכונה שתבטיח שמירה על איכותו ועל טריותו של המזון. השתדלו להימנע מאריזה בכלי מזכוכית, שכן הוא עלול להישבר ולהכביד. כשמשתמשים בקופסאות מפלסטיק, חשוב לבחור כאלה שאינן מכילות ביספנול, החשוד כמזיק לגוף האדם. כדי לשמור על טריות האוכל, יש להצטייד בשני קרחונים שישמרו את האוכל קר וטרי. כמו כן, הקפידו לארוז את המוצרים היבשים ואת המוצרים הרטובים בנפרד.
רבים מהיוצאים לפיקניק מסתפקים בירקות חתוכים ובכריכים, אך יש מי שמשקיעים במנות מקוריות וטעימות במיוחד. בערוץ היו־טיוב של קנור תגלו את "סודות השפים" - סרטונים שבהם מוצגים טיפים להכנת מטעמים מהירים לפיקניק. בין השאר, תגלו איך להכין קינוח משני מרכיבים בלבד, איך להכין רוטב לסטייק ואיך לקלוף ירקות בשניות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו