מדהים: צפו בתיעוד שיגורו של "אופק 10"

נחשף תיעוד השיגור של הלוויין - מכל זווית אפשרית • שר הביטחון: "עדות נוספת ליכולתה המרשימה של מדינת ישראל לפתח ולהוביל בחזית הטכנולוגיה"

"אופק 10" // "אופק 10" ,
"אופק 10" // "אופק 10"

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      באדיבות משרד הביטחון

      גאווה ישראלית בחלל: מינהלת החלל במשרד הביטחון והתעשייה האווירית שיגרו אמש לחלל את הלוויין "אופק 10" משדה ניסויים במרכז הארץ. מדובר בלוויין ריגול מבוסס מכ"מ (SARׂ), בעל יכולות מתקדמות של צילום ביום, בלילה ובכל מזג אוויר.

      רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

      השיגור בוצע באמצעות משגר לוויינים מסוג "שביט". לפי הודעת משרד הביטחון, עם הצבת הלוויין במסלול סביב כדור הארץ הוא יעבור סידרת בדיקות שמיועדות לאימות תקינותו ורמת ביצועיו. 

      משרד הביטחון, בהובלת מפא"ת ובאמצעות התעשייה האווירית ותעשיות נוספות, פיתחו וייצרו את הלוויין "אופק 10" וכן את המשגר "שביט". התעשייה הצבאית פיתחה ויצרה את שני המנועים הרקטיים הראשיים של משגר הלווינים ואת עשרות המערכות המצויות במשגר.

      במשרד הביטחון משקיעים מאות מיליוני שקלים בשנה בפיתוח תחום החלל והלוויינות. 

      הלוויין הישראלי הראשון, "אופק 1", שוגר לחלל לפני כ־25 שנים, בשנת 1988. מדינת ישראל היתה למדינה השביעית בעולם שרכשה יכולת מלאה בחלל של שיגור ולוויינות והיום ישראל היא אחת מ־12 מדינות בלבד בעלות יכולות אלו ובהן: ארה"ב, רוסיה, סין, צרפת, איטליה, בריטניה, הודו, דרום קוריאה, יפן, אוקראינה ואיראן.

      גאווה ישראלית. צילום: רויטרס

      שיגור לוויין הריגול הקודם "אופק 9" בוצע לפני כארבע שנים, ביוני 2010. בשונה משאר הלוויינים בעולם, הלוויינים הישראליים משוגרים מערבה, בניגוד לסיבוב כדור הארץ, משום שישראל אינה יכולה לשגר אותם לכיוון מדינות ערב אלא רק לים התיכון. 

      לאור זאת, נחשבים הלוויינים הישראליים לקטנים במיוחד, משום שנעשה מאמץ אדיר לצמצם את משקלם. הלוויינים מקיפים את כדור הארץ כל 90 דקות.

       

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר