סיוע על פי הספר: 10 מיליון לסטימצקי

הוצאות רבות הקפיאו הדפסה של ספרים חדשים: "הכסף הוא אקמול"

צילום: משה שי // סניף סטימצקי

האם נמצא הכסף שיציל - אפילו בינתיים - את סטימצקי? לאחר שלושה ימים של חוסר ודאות פיננסית ושל עיכוב תשלומים, הודיעה היום אחר הצהריים רשת הספרים כי תשלם לכל ספקיה, לאחר שקרן מרקסטון הזרימה לה 10 מיליון שקלים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בהודעה שהופצה לתקשורת כתבה הנהלת סטימצקי: "בשעה זאת הזרימה קרן מרקסטון כסף לרשת סטימצקי ולכן הרשת תשלם לספקיה, כמקובל. אנו מודים לספקינו ולעובדינו על ההבנה ומאחלים חג פסח כשר ושמח לכל לקוחותינו".

עם זאת, בענף הספרים, שנכנס לפאניקה לאור המחשבה על קריסת סטימצקי, סירבו אתמול להירגע. "ההזרמה של מרקסטון היא לא יותר מאקמול", אמר אחד המו"לים של הוצאות הספרים, שכמו עמיתיו לא קיבל השבוע את התשלום החודשי מסטימצקי, "החובות של הרשת עדיין גדולים, והקרן עדיין רוצה להיפטר ממנה – כך שאין לנו ודאות שבחודש הבא התסריט הזה לא יחזור על עצמו". ל"ישראל היום" נודע כי בימים האחרונים סירבה סטימצקי לקבל סחורה חדשה של ספרים מההוצאות לאור, כנראה בגלל חוסר היכולת לשלם עבורה.

היום דווח כי הבנקים נכנסו לתמונה והפסיקו אשראי לרשת, וכי עוד בשבוע שעבר – לפני מותו הטרגי של יו"ר קרן מרקסטון אמיר קס בתאונת דרכים – ביקש בכיר בקרן מאנשי עסקים הלוואות של עשרות מיליוני שקלים עבור רשת הספרים – בקשות שנענו בשלילה.

דוגמה להיסטריה השורה בקרב רוב הוצאות הספרים - שללא קשר לקשיי סטימצקי מצויות כבר שנים במלחמת הישרדות - ניתן ללמוד מהעניין הבא: ל"ישראל היום" נודע כי בהוצאות גדולות רבות הקפיאו הדפסה של ספרים שנמצאים בשלבי עריכה סופיים – עד לבירור מצבה של "סטימצקי". "זו רשת שמחזיקה בחצי מהשוק – אם לא יותר ממנו", אמר אתמול עורך בכיר באחת ההוצאות, "לכן ברור שכל עוד היא בהשהייה – גם הספרים שלנו בהשהייה". עורך בהוצאה אחרת אף העיד כי "נפסקה העבודה על תרגומים חדשים של ספרים, עד שיתברר המצב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר