תבשילים של תקווה

בין הפיליפינים לישראל: צלחות אסיאתיות פשוטות וטעימות

דג מוקפץ בקארי אדום // דג מוקפץ בקארי אדום

לפעמים חלומות מתגשמים והסבלנות משתלמת. ולעתים קלישאות הופכות למציאות, או שמא זהו טבען מלכתחילה?! יש לקוות שאכן כך כמדובר באלה המשדרות אופטימיות ותקווה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

וילמה מגפנתאי האמינה שיום יבוא והזמן יעשה את שלו, וכך היה. וילמה גדלה בין סיריה של אמה במנילה, שואפת אל קרבה ניחוחות משכרים של תבשילים אקזוטיים. בוחשת בקדירות שלוחשות מטעמים בלשונות זרות ומרתקות. 

משבגרה וחיפשה את מזלה הרחק מהפיליפינים הגיעה לישראל כמטפלת סיעודית. חולמת חלומות מסעירים על מטבח משלה, שבו יקרקשו מחבות ויעלו אדי בוטנים וצ'ילי וסלסילות במבוק יערסלו כופתאות שמנמנות.

וילמה מצאה עצמה במקום הנכון בזמן הנכון, ועם שלמה מידן פתחה את ה"דים סאם סטיישן", מזללה אסיאתית קטנה ואותנטית בתל אביב. שם, בחלל הקטן והחמים, היא מגשימה משאלות לב ונפש. מבשלת זיכרונות מבית אמא, הוגה צלחות אסיאתיות פשוטות וטעימות ומרחיבה חיוך לכל עבר.

תחושה להתחדשות, אושר אביבי, שאיפות להגשמה עצמית ומחשבות על חלב קוקוס ליוו אותי אל המטבח לבשל ארוחה לכבודה של וילמה ולכבודו של האביב.

דג מוקפץ בקארי אדום

החומרים (לכ־6 מנות):

• 1 ק"ג פילה דג לבן (דניס, בס, לברק, בורי) טרי ללא עצמות וללא עור

• 2 כפות שמן תירס או חמניות

• 3 כפות ג'ינג'ר מגורר 

• 2 בצלים פרוסים דק

• 6 שיני שום פרוסות

• 2 פחיות (500 מ"ל) חלב קוקוס

• 2 כפות ממרח קארי אדום

• 4 כפות רוטב סויה

• 2 כפות שטוחות סוכר חום דחוס

• 3 כוסות שעועית ירוקה חלוטה

• 1/2 כוס בוטנים מטוגנים קצוצים

• חופן עלי כוסברה

• 6 פרוסות דקות צ'ילי

• מלח לפי הטעם

• 2 כוסות אורז לבן

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה ורחבת שוליים מחממים את השמן ומקפיצים את הג'ינג'ר, את הבצל ואת השום.

2. בינתיים חותכים את הדג לקוביות גדולות ומכינים אורז לבן לפי הוראות היצרן.

3. מוסיפים לסיר את חלב הקוקוס, את הקארי האדום, את הסויה ואת הסוכר החום ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את השעועית הירוקה ואת הדג ומבשלים יחדיו על להבה נמוכה במשך כ־10 דקות.

5. מתקנים תיבול לפי הצורך, מקשטים בכוסברה ובבוטנים ואם רוצים גם בצ'ילי.

6. מגישים על מצע אורז לבן.

מלבי קוקוס ודובדבנים

 

החומרים (ל־6 מנות):

למלבי:

• 1 פחית (250 מ"ל) קרם קוקוס

• 1/2 כוס + 1/3 כוס מים

• 3 כפות סוכר

• 1 כפית אבקת וניל או מחית וניל 

או תמצית וניל

• 3 כפות גדושות קורנפלור

• 1/4 כוס חלב קוקוס (או חלב אחר) 

לרוטב:

• 2 כוסות דובדבנים מופשרים

• 1/2 כוס מים

• 1 שקיק תה דובדבנים

• 4 כפות סוכר

• 1 כפית מי ורדים

לקישוט:

• 12 דובדבני אמרנה

• 3 כפות קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מערבבים בסיר את קרם הקוקוס עם המים, הסוכר והווניל ומביאים לסף רתיחה. בינתיים מדללים את הקורנפלור ב־1/4 כוס חלב הקוקוס.

2. מוזגים את הקורנפלור המדולל אל הנוזל החם ומערבבים נמרצות כדי שלא ייווצרו גושים. מסירים מעל האש עם הבעבוע הראשון. 

3. מוזגים את הבלילה לכלי הגשה אישיים ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות.

5. בינתיים מבשלים את כל מרכיבי הרוטב לסמיכות הרצויה. אם רוצים סירופ מתקתק יותר, מוסיפים מעט סוכר. מצננים לגמרי.

6. קולים את הקוקוס בתנור במשך כ־5 דקות עד שמזהיב.

7. מגישים את המלבי עם סירופ דובדבנים ומקשטים בדובדבני אמרנה ובקוקוס קלוי.

ירקות בחלב קוקוס

 

החומרים (לכ־4 מנות):

• 1 גזר מקולף וחתוך לקוביות

• 3 גזרים צבעוניים או לבנים מקולפים וחתוכים לקוביות

• 1 כוס קוביות בטטה 

• 1 כוס קוביות דלורית

• 3 כפות שמן זית

• 1 כפית זרעי כוסברה גרוסים

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• 1/2 כוס חלב קוקוס

• חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מפזרים את הגזרים על פני הנייר. מתבלים בשמן זית, במלח, בפלפל שחור ובזרעי כוסברה.

3. צולים במשך כ־20 דקות עד שמתחיל להתרכך.

4. מתבלים את קוביות הבטטה והדלורית במלח, בפלפל שחור, בזרעי כוסברה ובשמן זית ומוסיפים לתבנית. ממשיכים לצלות יחדיו במשך כ־20 דקות עד שהירקות מתרככים אך שומרים על צורתם.

5. מוסיפים לתבנית את חלב הקוקוס. צולים במשך כ־5 דקות עד שהירקות סופחים את חלב הקוקוס אך נשאר מעט רוטב.

6. מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים בליווי אורז, קוסקוס או ככה סתם.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוגmaya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר