מתקפת הסייבר: אתרי ממשל ישראליים לא נפגעו

אנונימוס פתחו במתקפת סייבר על אתרים ישראליים - אך עד כה לא נרשמה פגיעה

היום: מתקפת הסייבר הגדולה? (אילוסטרציה) // היום: מתקפת הסייבר הגדולה? (אילוסטרציה)

סרטון שעלה לרשת

האקרים מקבוצת אנונימוס איימו כי יפתחו היום במתקפת סייבר נרחבת על אתרי אינטרנט ישראליים, אך מלבד מספר תקלות נקודתיות עליהן דווח לסירוגין, לא נרשמה כל פגיעה באתרים ישראליים. הקבוצה האנטי-ישראלית פרסמה כי תקפה מאות אתרים של משרדים וארגונים ישראליים, אך ככל הנראה מתקפה זו לא הצליחה. 

עם זאת, הקבוצה מבטיחה שלא תפסיק עד שתצליח ויש לזכור כי בעוד הארגונים הצבאיים והתשתיות הביטחוניות מוגנים על ידי מטה הסייבר הלאומי ועל ידי יחידות הגנת סייבר, המגזר האזרחי נותר חשוף לפגיעות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לדברי ראש תוכנית לוחמת סייבר במכון למחקרי ביטחון לאומי, ד"ר גבי סיבוני, גורמי המודיעין עוקבים אחרי ההתארגנות של ההאקרים וייתנו התרעות בהתאם: "הגנה בסיסית טובה תעזור לכולם. צריך לשמור על היגיינת רשת בסיסית, וזה אומר להתקין את כל תוספי ההגנה הרלוונטיים, לא להתייחס למיילים בלתי מוכרים ולא לפתוח קבצים ממקור בלתי מוכר".

למשתמש הפרטי מומלץ שלא לפתוח מיילים ממקור בלתי ידוע שמצורף אליהם קובץ ולא ללחוץ על קישורים חשודים בפייסבוק עם כתובת לא מזוהה או עם סרט מצורף. יש לשים לב להתרעות של תוכנות ההגנה, לאנטי־וירוס ולשים לב לכתובת האינטרנט שאליה מגיעים, כי ייתכן שהדפדפן יקפוץ לכתובת אחרת במקום להגיע לאתר המבוקש, ובכתובת זו יוחדרו למחשב וירוס או סוס טרויאני. חלק מהתקיפות מכוונות לבעלי כרטיסי אשראי, ולכן מומלץ לבדוק את חיובי האשראי בימים הקרובים כדי לראות שאין חיובים בלתי מוכרים, שנובעים מגניבה של זהות בעל הכרטיס ופרטי האשראי.

לחברים ברשתות חברתיות כגון פייסבוק ובשירותים כגון טוויטר, ווטסאפ וסקייפ מומלץ להחליף את הסיסמה, ולא לקבוע סיסמה זהה לכל השירותים. רצוי שהסיסמה האישית תהיה מורכבת מאותיות רישיות (ABC), מספרות ומסימנים (&$#), ולא פשוט ממספרים עוקבים. מכיוון שגם הטלפונים החכמים הם מחשבים לכל דבר, יש לשים לב גם למיילים המגיעים אליהם, ולא לפתוח קבצים חשודים.

מחר יערוך המכון למחקרי ביטחון לאומי את ועידת הסייבר הבינלאומית השנתית DCOI בנושא מבצעי הגנה קיברנטית ומודיעין. הוועידה תדון בסוגיות הקשורות למבצעי הגנה ומודיעין קיברנטיים ותעסוק באתגרי הסייבר הניצבים בפני גופים אזרחיים וממשלתיים ובצעדים שעליהם לנקוט כדי להתגונן מפני תקיפות קיברנטיות, וצפויים להתארח בה בין השאר שר המודיעין, ד"ר יובל שטייניץ; ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, אלוף (מיל') עמוס ידלין ועוד.

*   *   *

עשה ואל תעשה | כיצד נתגונן?

• לא לפתוח מיילים ממקור בלתי ידוע

• לא ללחוץ על קישורים חשודים בפייסבוק עם כתובת לא מזוהה או סרט מצורף

• להימנע משרשור הודעות ממקור לא מוכר לנמענים נוספים

• לבדוק את חיובי האשראי בימים הקרובים כדי לראות שאין חיובים בלתי מוכרים

• חברים ברשתות חברתיות? החליפו את הסיסמה, כך שתהיה שונה בכל אתר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר