כוסות לבנות

דווקא היינות הלבנים או הוורודים הם המתאימים ללוות את סעודת החג ולאזן בקלילותם את הארוחה הדשנה כל כך

יקבי רמת הגולן, ירדן סוביניון בלאן 2013  // יקבי רמת הגולן, ירדן סוביניון בלאן 2013  ,
יקבי רמת הגולן, ירדן סוביניון בלאן 2013 // יקבי רמת הגולן, ירדן סוביניון בלאן 2013

בשנים האחרונות נוצר רושם שהמגמה מתהפכת. יותר ויותר אנשים מעדיפים את היין שלהם לבן או ורוד, חמצמץ, אפילו נושך קצת בקצוות, על פני יינות אדומים ומתוקים במשקל כבד. אם עוד לא השתכנעתם שיינות לבנים או ורודים הם היינות הנכונים לפתוח איתם את ארוחת החג, נסו את אחד מאלה. אני מקווה שהוא יצליח לשנות את דעתכם. 

יקבי רמת הגולן, ירדן סוביניון בלאן 2013 

היין העשוי מאה אחוז ענבי סוביניון בלאן מצפון רמת הגולן תסס בחלקו בחביות עץ. זהו סוביניון בלאן קלאסי, עם ריחות טרופיים עשירים, חמיצות נעימה ונוכחות מרשימה על החך. היין הזה הצליח לבלוט לטובה בכל הטעימות שבהן השתתפתי השנה, ואני מאמין שהוא יצליח לשחזר את הביצועים שלו גם על שולחן החג שלכם. כשר. מחיר: כ־60 שקלים. 

אמפורה, ריטון, סוביניון בלאן 2012

יש לו ריחות מעודנים של הדרים חמוצים ופירות לבנים מתקתקים, המרקם שלו עשיר ומלטף והטעמים המעודנים שלו דורשים לא מעט תשומת לב. היין נעשה מענבי סוביניון בלאן שגדלו בשני כרמים: האחד ברמת הגולן והאחר בגליל העליון, תסס במיכלי נירוסטה והתיישן שלושה חודשים בבקבוקים לפני יציאתו לשוק. מחיר: כ־95 שקלים.

כרמל, ריזלינג קאיומי 2012 

יין הדגל הלבן של יקבי כרמל עשוי מאה אחוז ענבי יוהנסבורג ריזלינג, שתססו והתיישנו במיכלי נירוסטה. על פי אחוזי הסוכר הוא חצי יבש, אבל התחושה בחך יבשה יותר. יש לו ריחות וטעמים של פירות לבנים, תפוחים ירוקים והדרים, המלווים במינרליות מודגשת. כשר. מחיר: כ־95 שקלים.

שטרן, סוביניון בלאן 2013

ממאה אחוז ענבי סוביניון בלאן מכפר שמאי וכישור נוצר יין בהיר ונקי מאוד, עם ריחות של הדרים ופרחים. המרקם שלו נעים, בעל נפח אבל לא מעיק, החמיצות נושכת כמו שצריך והסיומת מרירה, מחוספסת ומלאת אופי. יקב שטרן מוכיח פעם נוספת שאפשר לעשות יינות לבנים מצוינים גם ביקבים קטנים. מחיר: כ־85 שקלים.

ספרה, First Page 2012 

בכל פעם שבה נפגשנו בשנה האחרונה הוא הצליח להפתיע אותי, בלנד של פינו גרי, סמיון וריזלינג, שמצליח להיות עשיר ומוחצן בלי להעיק, בעיקר בזכות האיזון הנהדר שלו. חלק נכבד מהיין התיישן אמנם בחביות, אולם הנוכחות המדויקת של העץ תורמת יותר למרקם ופחות לטעם. מחיר: כ־110 שקלים. 

טפרברג, סילבר, רוזה 2013 

ריחות הפרי אינם בשלים מדי, המרקם קליל וחד והאווירה הכללית היא של יין נעים, עם טעמי פרי טרי, חמיצות נהדרת וסיומת נעימה. היין נעשה ממאה אחוז ענבי קברנה סוביניון מכרם מבוא חורון, אבל כאשר הוא מקורר היטב הוא מזכיר בקלות יינות רוזה ממחוזות צפוניים יותר. כשר. מחיר: כ־40 שקלים. 

ברבדו, רוזה 2013 

ביקב ברבדו עושים רוזה ממאה אחוז ענבי קברנה פרנק הגדלים בשיפולי הרי יהודה. זהו יין בשל, הרבה יותר מדי בשל לטעמי, עם ריחות של פירות אדומים ומעט שמרים, מרקם עשיר ומחסור קל בחמיצות. הוא דומה ליין אדום קליל יותר מאשר לרוזה כבד, ולכן אני יכול להמליץ עליו רק למי שמחבב את הסגנון. כשר. מחיר: כ־92 שקלים. 

דלתון רוזה 2013 

הוא עושה הכל כדי שיאהבו אותו, והאמת, מבחינתי לפחות, די הצליח לו. היין, שנעשה מענבי שיראז, קברנה סוביניון וברברה, אמנם חצי יבש אבל לא מתוק מדי. יש לו ריחות רעננים, מרקם נעים, טעמים חמוצים מתוקים וסיומת יבשה וחדה. במילה אחת: חמוד. כשר. מחיר: כ־50 שקלים.

עגור, רוסה 2013

האמת, בהתחלה חשבתי שעוד חמיצות לא היתה מזיקה לו. אחרי כמה דקות בכוס גיליתי שהיין הזה, שנעשה מענבי קברנה פרנק, מורבדר וקברנה סוביניון, יכול להיות חבר טוב מאוד. הגוף שלו מלא, שמנוני מעט אפילו, והטעמים חמוצים־מתקתקים - קצת הדרים וקצת פירות כתומים. כשר. מחיר: כ־84 שקלים. 

פלטר, רוזה 2013

הצבע שלו שבה אותי מהרגע הראשון, ורוד בהיר, מעודן ויפהפה. ליין, העשוי מחלקים שווים של ענבי טמפרניו, גרנאש וקברנה פרנק, מכרם הרוח שברמת הגולן, יש ריחות עדינים של פירות טרופיים ועשב קצור, מרקם קליל, טעמי הדרים כתומים, חמיצות נהדרת וסיומת מרירה, יבשה וקצרה. מחיר: כ־90 שקלים. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר