פרשת אשכנזי: חשודים נוספים ייחקרו בקרוב

משרד המשפטים בתגובה לפרסום ב"הארץ": "היועמ"ש החליט שהדברים ייבחנו בבוא העת ולאחר בדיקת המבקר"

אשכנזי צילום: יוסי זליגר // אשכנזי

פרשת אשכנזי מתרחבת: ייתכן שכבר בימים הקרובים ייחקרו חשודים נוספים באזהרה.

בתוך כך, במשרד המשפטים התייחסו אתמול לפרסום בעיתון "הארץ", לפיו צוות של הפרקליטות המליץ כבר בנובמבר 2010 לחדש את החקירה המשטרתית בפרשת "מסמך הרפז", כפי שכונתה אז, ולבחון במסגרת זו חשד שהתעורר נגד הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, אולם היועץ המשפטי לממשלה והפרקליט הצבאי הראשי דחו את ההמלצות. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אכן, בחודש נובמבר 2010 הוכן מסמך עבודה של שני הפרקליטים שליוו את חקירת הפרשה, ולפיו יש מקום לבחון ביצוע פעולות חקירה בעניינים נקודתיים", מסרו במשרד המשפטים. "בעקבות מסמך העבודה, בחודש ינואר 2011 (מייד עם סיום שביתת הפרקליטים) התקיימה ישיבה רבת משתתפים לפני היועץ המשפטי לממשלה, ובמסגרתה התקבלה החלטת היועץ המשפטי לממשלה - על דעת צמרת הפרקליטות, לרבות שני הפרקליטים מחברי מסמך העבודה - כי לאותה עת אין מקום לבצע את השלמת החקירה. 

"כן הוחלט כי הרפז יעמוד לדין בכפוף לשימוע. עם זאת, באשר להיבטים אחרים הנוגעים לפרשה, החליט היועץ כי הדברים ייבחנו בבוא העת על ידי היועץ המשפטי לממשלה והפצ"ר, וזאת לאחר סיום בדיקת מבקר המדינה בעניין".

במשרד המשפטים אף הזכירו כי "בחודש אוגוסט 2013 החליט היועץ המשפטי לממשלה להרחיב את החקירה הצבאית שנוהלה עד אותה העת בפרשת הרפז, ולהטיל על משטרת ישראל להוביל את החקירה נגד המעורבים בפרשה בחשד לעבירות פליליות לכאורה. כן הבהיר היועץ המשפטי לממשלה כי החלטות על כיווני החקירה העתידיים, ובכלל זה שאלת הרחבתה כלפי מעורבים נוספים בפרשה, יתקבלו על פי התקדמות החקירה והממצאים שייאספו בידי משטרת ישראל ומצ"ח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר