טיסה נעימה וזולה

רבים מהנופשים בפסח ייצאו לחו"ל בטיסות לואו־קוסט • הכרטיס הזול מפתה, אולם הוא אינו כולל שירותים דוגמת כבודה וארוחות • כך תטוסו ביעילות בלי להוציא כסף מיותר

צילום: אי.אף.פי //  ,
צילום: אי.אף.פי //

חופשת הפסח הבאה עלינו לטובה מבשרת את תחילת עונת הנסיעות, וגם השנה צפויים עומסים בנתב"ג לנוכח כמות גדולה מאוד של ישראלים שייצאו לנפוש בחו"ל. אלא שהפעם משהו צפוי להשתנות, לאור כניסתן של שחקניות חדשות לזירת השמיים הפתוחים: חברות הלואו־קוסט, חברות תעופה שמחירי הטיסות שלהן נמוכים משמעותית בהשוואה לחברות תעופה לאומיות. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

ריבוי ההיצע של חברות אלה, אשר מכרו לקהל הישראלי כרטיסי טיסה זולים ליעדים בחו"ל, משפיע משמעותית על חוויית הטיסה בטיסות אלה ומחייב היערכות שונה. זאת מאחר שהכרטיס הזול אינו כולל שירותים שעד עתה נחשבו מובנים מאליהם מבחינת הנוסעים: כבודה, ארוחות, מערכת שמע ואביזרי נוחות דוגמת שמיכה או כרית. כל אלה אמנם ניתנים לרכישה בתשלום, אבל סביר להניח שאם תרכשו אותם בנפרד תגיעו כמעט למחיר טיסה בחברת תעופה רגילה. מצד שני, אם תתכוננו מבעוד מועד ותצטיידו במוצרים הללו או תארזו בחוכמה, תצליחו ליהנות מההוזלה המשמעותית וגם תעברו את הטיסה בצורה נעימה ונוחה.

כך, למשל, באחת מחנויות חברת ממסי תיירות, המציעה תחת קורת גג אחת את כל הפתרונות למטייל העצמאי בחו"ל, הקדימו להיערך למצב החדש והקדישו קיר שלם לכל המוצרים המשלימים שיהפכו את טיסת הלואו־קוסט שלכם למושלמת, בלי לשלם תוספת: שמיכה מתקפלת בגודל השמיכות המחולקות בדרך כלל במטוס (1 מ' על 1.20 מ'), כריות נוחות לצוואר מסוגים שונים, מארז בקבוקונים שבו אפשר לרכז את כל הקרמים ומוצרי הטיפוח כך שנפחם לא יעבור את 100 המ"ל המותרים, מנעולי מזוודות בתקן TSA שמאפשר פתיחתם על ידי הרשויות בארה"ב, מידניות קטנות שבהן אפשר לאפסן בקירור ארוחה, ושפע של מזוודות ממותגים שונים וברמות מחירים שונות.

"בכל מדינה שבה יושמה רפורמת שמיים פתוחים עלה מספר הנוסעים היוצאים ב־30% בתוך שנתיים, לאור הורדת המחירים המשמעותית", מסביר אייל אזולאי, מנכ"ל חברת ממסי, "החיסרון היחיד של טיסות אלה הוא המגבלות של חברות הלואו־קוסט במתן השירותים הנלווים, ולכן היה לנו חשוב לאפשר לנוסעים להצטייד בכל האביזרים המשלימים".

אחד ה"מוקשים" העיקריים הוא הצורך בתשלום נוסף עבור כבודה שנשלחת לבטן המטוס, תוספת שבחברות מסוימות גבוהה יותר ממחיר כרטיס הטיסה עצמו. "חברות הלואו־קוסט מקפידות הקפדה יתרה על מידות המזוודות ועל משקל המזוודות העולות למטוס ככבודת יד, וטרם העלייה למטוס תמצאו מתקן אשר בודק כי כבודת היד אכן עומדת במגבלות הגודל והמשקל של חברת התעופה", מסביר אזולאי, "אם היא תהיה גדולה מהנדרש, תיאלצו לשלם קנס כספי ניכר על הזכות להעלותה למטוס. הגודל המותר מצוין בפרטי הזמנת הכרטיס, ולכן האביזר שהפך ללהיט גדול הוא משקל מזוודות דיגיטלי קטן המאפשר לשקול את כבודת היד ואת המזוודות, לחלק נכון את המשקל ולהימנע מתשלומים מיותרים".

גם בתחום המזוודות ההיצע הוא גדול, וכמוהו גם קשת המחירים. מותג סמסונייט מוביל בקצה היקר ומציע מזוודות גדולות וקלות במחירים שמגיעים ל־1,300 שקלים למזוודה גדולה. השנה הצטרף לשוק מזוודות האיכות מותג המזוודות הבריטי ANTLER, שהוא מותג איכותי ומוקפד המשלב עמידות עם משקל קל במחירי ביניים של מאות שקלים ואחריות בינלאומית לעשר שנים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר