הקרע בין הרופאים להנהלת הדסה מעמיק, האם בית החולים עומד שוב בסכנת קריסה?
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"בית החולים הדסה הוא מהחשובים והוותיקים בישראל ומשמש אוכלוסיה של יותר ממיליון בני אדם בירושלים והסביבה. בית החולים נמצא בהקפאת הליכים שתסתיים במאי. הקרע המדובר בין הרופאים להנהלה רק הולך ומתגבר, ואי אמון ביניהם מתחזק", מסביר רן רזניק, כתב הבריאות של ישראל היום. "קריסת בית החולים עדיין מרחפת בעוצמה חזקה, זה אמנם לא מסוקר תקשורתית בצורה רחבה, אבל עוד מעט יכול להיות שלא יהיה בית חולים מרכזי כמו שאנחנו רגילים לו בבירת ישראל".
"האווירה בבית החולים היא די קשה", מספר ד"ר מאיר מזרחי, יו"ר ועד הרופאים הצעירים בבית החולים. "הרבה אנשים מרגישים שנשברה הרוח של הדסה, בטח ובטח לאחר מה שקרה עם היציאה להקפאת הליכים שבה הרופאים נתפסו כאחראים לבעיה שנוצרה, דבר שהוא לא נכון בעליל".
"הפתרון מבחינתנו הוא אחד – המדינה שלנו. אנחנו בית חולים שמשרת יותר ממיליון אנשים בירושלים ומחוצה לה, ורוב הרפואה בבית החולים היא רפואה ציבורית. כמו כל בתי החולים שהמדינה עוזרת להם לסבסד את הגירעונות שלהם, מהסיבה שהמדינה שלנו מסבסדת בחסר את מערכת הבריאות ולבסוף בתי החולים הם אלה שסובלים מכך. המדינה צריכה להיות אחראית, ולקחת חלק ניכר בעניין", טוען ד"ר מזרחי.
רזניק אף מרחיק לכת וטוען, אם כי בוודאי בניגוד לדעת ועד הרופאים, כי סבסוד הגירעונות על ידי המדינה לא יספיק, ועליה לקחת תחת חסותה את בית החולים: "אני חושב שצריך היה לא רק שהמדינה תתקצב את הדסה, אלא תיקח אותה לידיה ולהפוך אותה לבית חולים ממשלתי".
לפיד מסתתר, גרמן מתעלמת
"יש חוסר אמון מאוד קשה בין הרופאים לבין ההנהלה, עד כדי כך שאחד הרופאים הבכירים בהדסה הר הצופים אמר שהוא מרגיש שהנהלת בית החולים וההנהלות הקודמות 'גנבו' את הרופאים, כי נלקחו עשרות ואולי מאות מיליוני שקלים מהקרנות של הרופאים, קרנות השר"פ והמחקר", מספר רזניק על עומק המשבר, ומזרחי מחזק אותו: "הנושה הכי גדול של בית החולים הדסה הם העובדים בכלל והרופאים בפרט".
"אני קורא לשרת הבריאות יעל גרמן ושר האוצר יאיר לפיד להגיע לבית החולים. גרמן הייתה פעם אחת בבית החולים במהלך השנה האחרונה. שר האוצר, למרות מכתבים ופניות, לא הואיל בטובו לבוא ולדבר איתנו ואני חושב שצריך אחראי מבוגר שייקח את המושכות ויגיד 'אני לא אתן לבית החולים הזה ליפול ואנחנו נעזור בכל מה שצריך'", אומר מזרחי.
לדברי רזניק הנהלת הדסה התריעה בפני גרמן ולפיד חצי שנה לפני המשבר הגדול. "הם לא יכולים שלא להתערב כי מדובר בבית חולים שהוא עמוד מרכזי במערכת האשפוז של הבירה והמדינה כולה. הם חייבים להתערב בזה לעומק, מפני שמדובר ב-6,000 עובדים – זה אחד המעסיקים הגדולים של ירושלים. חייבים להציל את הדסה מסיבות בריאותיות וחברתיות ולטובת הציבור במדינת ישראל".
השאלה כרגע אם קריאת הרופאים תגיע למקומות הנכונים או שהמצב יישאר כך גם בחודשים הקרובים. "אנחנו לא רוצים פירוק, אנחנו רוצים הבראה. אבל אנחנו לא רוצים פירוק זוחל, אנחנו לא נסכים להסכם שפוגע ברופאים, שמשתכרים פחות מעמיתיהם בבתי חולים אחרים בארץ. רופאים ואחיות כבר עזבו את הדסה", מסביר ד"ר מזרחי את המצב הקשה, שמבריח את עובדיו המסורים של בית החולים. "לרוב הרופאים יש עבודה טובה ובטוחה יותר בבתי חולים אחרים", מחזק אותו רזניק.