יש ביטוי ידוע שאומר "משנה מקום, משנה מזל". בכדורגל, המשפט מן הסתם צריך להיות "משנה מערך, משנה מזל". וזה בדיוק מה שעשה אתמול מאמן מכבי ת"א פאולו סוזה במשחק העונה נגד הפועל ב"ש, שהסתיים בניצחון 0:2 לקבוצתו וב־8 נק' הפרש בפיסגה, שכנראה יספיקו לצהובים בדרך לאליפות שנייה ברציפות.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
לפני שלושה ימים הפורטוגלי נשאל במסיבת העיתונאים השבועית של הצהובים על כך שהקבוצה שלו אמנם מנצחת אבל לא משחקת כדורגל סקסי, כמו אצל קודמו בתפקיד אוסקר גארסיה. התשובה היתה שהוא מכבד את הביקורות, אבל לא חייב להסכים עימן. אבל אז הגיע המשחק, וסוזה, במהלך לא אופייני, החליט לעלות במערך סופר התקפי עם מיכה, בן חיים, זהבי ובדש.

בדש ובן חיים. גיבורי המשחק צילום: אלן שיבר
ההרכב ההתקפי והלא מקובע של הפורטוגלי השתלם בתוך דקה. טל בן חיים עשה בית ספר לאביתר אילוז והעביר כדור רוחב מדויק לברק בדש. החלוץ שהגיע מק"ש כבש עם היד מול עיניו של שופט הרחבה וקסברגר, וזכה לשמוע את הכרוז שי סידי ואת הקהל הצהוב צורח את שמו. בדקה ה־27 זלאטן הישראלי כבש באופן חוקי, כאשר דחק מקרוב, אחרי בעיטה של זהבי שההגנה האורחת לא הצליחה להרחיק. אחרי חודש וחצי מהמשחק הביתי נגד באזל, כובש לצהובים שחקן שלא קוראים לו זהבי או פריצה.

בוזגלו. ערב שהילד יעדיף לשכוח צילום: אלן שיבר
אבל המשחק אתמול היה שייך בראש ובראשונה לטל בן חיים, שבכל פעם שהכדור היה ברגליים שלו, הוא פשוט עשה צחוק מהגנת ב"ש ובייחוד מאביתר אילוז, שאולי היה עדיף לו לבקש מאלישע לוי להתחלף. אבל מה נסגר עם ראדי? מהרגע שהקשר האריך את חוזהו, הוא לא ממש נספר אצל סוזה, שבשני המשחקים האחרונים אפילו לא נתן לו להיכנס כמחליף והעדיף על פניו את דור ג'אן.
בצד השני, אלישע לוי טעה כשלא פתח אתמול עם המוציא לפועל של קבוצתו גליינור פלט. ב"ש לא היתה קיימת במחצית הראשונה ורק בחצי השני, כאשר ההולנדי כבר היה על כר הדשא, היא העזה קצת יותר. היחיד שבאמת הופיע אתמול בשורות סגנית המוליכה הוא השוער אוסטין אג'ידה, שהציל את קבוצתו מתבוסה קשה ובעיקר תיסכל את ערן זהבי, שלא הצליח להכניע את הניגרי. השמפניות מחכות במקרר.
בדש: "הכדור ניתז ליד"
שחקני מכבי ת"א חגגו בסיום דקות ארוכות עם האוהדים ובעיקר עם כובש הצמד, החלוץ ברק בדש, שאתמול לראשונה מצא את בבלומפילד.
"ידענו שניצחון יגדיל את הפער משמעותית ואני שמח שהיה לי חלק גדול בניצחון הזה", סיפר בדש בהתרגשות והתייחס גם לשער הראשון שהבקיע בעזרת ידו, "הכדור ניתז לי ליד, ממש לא בכוונה. תנו לי להבקיע ככה כל משחק, אין לי מה להצטער על זה. לכבוש צמד במשחק עונה זה באמת משהו מיוחד. לשמחתי הייתה סבלנות כלפיי מהצוות המקצועי וזה השתלם. היום זה בא לידי ביטוי בגולים ואני שמח. הוכחנו חד משמעית מי הקבוצה הטובה בליגה, זה מגיע לנו".
המאמן פאולו סוזה הוסיף: "אי אפשר לברך אותנו על אליפות, רק על הניצחון וההופעה שלנו, אבל זה צעד לעבר האליפות".
המאמן המפסיד אלישע לוי: ""מכבי טובה מאיתנו וזה בלט מאוד. צריך ניסיון כדי לדעת לשחק משחקי עונה כאלה ואנחנו עדיין לא שם. צריך לדעת לשמור על המקום השני ובמקביל להתמקד במשחק מול ק"ש בחצי גמר גביע המדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו