צילום: רויטרס קריינות: חנן פישר
רגע לפני שהוא שב לוושינגטון, הגיע נשיא ארה"ב ברק אובאמה לסעודיה בניסיון להרגיע את בעלת הברית החשובה ביותר של ארה"ב במפרץ. בחודשים האחרונים סעודיה מאוכזבת מהמדיניות האמריקנית במזרח התיכון, בפרט מול סוריה ואיראן.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
שלשום, בתום פגישה עם המלך עבדאללה בריאד, גילה בכיר אמריקני כי הנשיא אובאמה שוקל לאפשר העברת מערכות הגנה נגד מטוסים לידי כוחות האופוזיציה בסוריה, אולי בעקבות הטענה הסעודית כי ארה"ב אינה עושה די כדי לסייע למורדים. המקור הדגיש כי החלטה סופית טרם התקבלה, וכי ייתכן שהנשיא יחליט בסופו של דבר לא לאפשר את העברת מערכות ההגנה האווירית, בייחוד לנוכח החשש שאלו ייפלו לידי גורמים קיצוניים בקרב האופוזיציה.
יועציו של אובאמה סיפרו לאחר הפיסגה כי המלך והנשיא "שוחחו בכנות" על המחלוקות שלהם בנושאים המרכזיים. המתיחות בין המדינות הגיעה לשיאה בסתיו האחרון, כשאובאמה החליט לא לתקוף צבאית בסוריה לאחר שמשטר אסד עשה שימוש בנשק כימי. "אנחנו במקום טוב יותר מאשר היינו לפני שבעה חודשים", טען בסוף השבוע סגן היועצת האמריקנית לביטחון לאומי, בן רודס.
נושא מרכזי אחר במפגש היה החשש הסעודי בנוגע למו"מ עם איראן בעניין תוכניתה הגרעינית. על פי גורמים אמריקניים, הנשיא הבטיח למלך כי "לא יקבל הסכם רע", והוסיף כי ארה"ב "לא מתעלמת" משאר הפרובוקציות של טהרן רק כדי להגיע להסדר. "גם בזמן שאנו מנסים להשיג הסכם על תוכנית הגרעין עם האיראנים, החששות שלנו מהתנהלות אחרת של טהרן באזור נותרו בעינם", הסביר סגן היועצת רודס.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו