למאמן מכבי ת"א פאולו סוזה נותרו שלושה ימים כדי להכין את שחקניו לקראת הדרבי במסגרת המחזור הראשון בפלייאוף העליון.
רוצים לקבל עדכוני חדשות שוטפים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
המטרה הראשונית של הפורטוגלי תהיה להוריד את השחקנים לקרקע לאחר האופוריה שהיתה אצל הצהובים במהלך הימים האחרונים, עקב הניצחון הסופר־דרמטי 2:3 בדרבי הקודם.
הצהובים מודעים היטב לכך שעל יריבתם עוברים ימים קשים ושהאדומים יגיעו למפגש הזה כמו חיה פצועה - דבר שאולי יגרום לשחקני הפועל להילחם בעיקר על הכבוד האבוד. "ברור שהדרבי הזה מסוכן יותר בגלל מה שהיה", אמר אחד משחקני האלופה, שהוסיף, "לנצח אותם פעמיים ברציפות זה דבר לא קל, אבל אנחנו קבוצה טובה יותר מהם".
אלא שבמכבי לא מסתכלים על המשחק הקרוב בלבד, אלא גם על תשעת המשחקים שיבואו אחרי הדרבי. למרות פער שבע הנקודות מהפועל ב"ש טען שחקן במכבי: "לא הבטחנו את האליפות. צריך לנצח עכשיו כל משחק גם עם היכולת תהיה פחות טובה".
הבלם קרלוס גארסיה, שבדרבי הקודם לא נכלל בסגל לאחר שסבל מכאבים באזור המפשעה ובמכבי לא רצו לסכנו, התאמן אתמול כרגיל. גם הקשר מהראן ראדי, שהחמיץ את הדרבי הקודם עקב מתיחה בשריר הגב, התאמן כרגיל.
במכבי מעודדים מקצב החלמתם של השניים, אך עדיין מוקדם לדעת אם הם יהיו כשירים למשחק. הקבוצה הוציאה אתמול למכירה מוגבלת חולצת "פיו פיו", בהשראת חגיגת השערים של הקשר ערן זהבי.
שובה של העונה הפיננסית
בצד המדוכא של ת"א עדיין מלקקים את הפצעים. האדומים חוששים כי הפסד בדרבי עשוי לחסל את סיכוייהם לתפוס את אחד המקומות המובילים לאירופה ויוציא את העוקץ משאר משחקי הפלייאוף. "אם נפסיד גם את הדרבי הזה והפער יגדל לשמונה נקודות, כנראה נגיד שלום לאירופה", אמר אחד השחקנים בקבוצה.
"כולם מדברים שבעונה הבאה יהיה תקציב של 20 או 25 מיליון שקלים", אמר גורם בקבוצה, "אבל יכול להיות שהתקציב יהיה בסוף הרבה יותר נמוך מהסכומים האלה".
אחרי הקללות שספגו שלשום, באימון אתמול העניק אחד האוהדים פרחים בצבעי אדום לבן לשחקנים. הקשר גילי ורמוט חגג אתמול את הולדת בנו הבכור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו