סימן שאלה גדול היה תלוי מעל ראשו של סופוקליס שחורצאניטיס כשחזר למכבי ת"א. היתה זאת המנגינה הקבועה שמלווה אותו במשך כל הקריירה: מה יהיה היחס בין היכולות שלו לבין מספר הדקות, העבירות, הפציעות ומצבי הרוח? הספקות היו שם גם בחלק הראשון של העונה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
נדמה שקו פרשת המים היה המשחק הביתי עם קובאן בסיבוב הראשון. הסנטר עלה לשחק בקרסול נקוע וסיפק את משחקו הטוב ביותר העונה. מעבר ליכולת, היתה זו תצוגה של מחויבות שלא היה מפגין בכל מקום. ההקרבה שלו העלתה את מניותיו. כולם הבינו שיש לשחקן קשר מיוחד למועדון.
מאז הוא מציג יכולת מצוינת, בוודאי על רקע העובדה שהעומס עליו גדל. הפציעות של שון ג'יימס ושל אלכס טיוס חייבו אותו לשחק יותר, והוא עומד בזה בכבוד. פרט לריבאונד, כל המדדים שלו השתפרו, ובולטת ההתקדמות ביכולת המסירה. "סופו הוא דיפרנס מייקר", החמיא דיוויד בלאט, כהרגלו בזמן האחרון, אחרי הניצחון על ז'לגיריס קובנה. סימני השאלה לגבי סופו הופכים לסימני קריאה: "אצלנו הוא מרגיש בבית. במקומות האחרים שכחו אותו או שמו אותו בצד בזמנים שבהם לא היה בכושר או לא נתן תפוקה. כאן הוא לא ילך לאיבוד".
אחת האינדיקציות לכך שהמצב טוב היא העובדה שקוסטאס חאדג'יכריסטוס, מאמן הכושר הצמוד וסוג של מנטור, לא היה כאן העונה. בשיחה מאתונה הוא מספר: "הכי חשוב לסופו זה להיות בפוקוס וששום דבר לא יסיט אותו כמו שקרה לו בעבר. במכבי הוא מצא את האיזון שלו. כשהמשפחה שלו לצידו, כשכל כך טוב לו בישראל וכשדיוויד בלאט סומך עליו, זה קורה. ראיתי אותו בעונה שעברה בפנאתינייקוס ורואים את ההבדל. מכבי זה המקום הכי טוב בשבילו. הוא יהיה כאן גם בשנים הבאות".
נראה שבמכבי, שתתארח הערב בבלגרד (ראה ידיעה נפרדת), נפל האסימון שלמרות כל המגבלות, סופו הוא זן נכחד ביבשת שבה הסנטרים האמיתיים נגמרים או עוברים לאן.בי.אי. הוא אמנם היה חתום מראש גם לעונה הבאה, אבל אף אחד לא היה מוכן לערוב שהחוזה אכן יתממש בגלל הסיבות הידועות. עכשיו זה כבר כמעט ודאי שהוא ילבש צהוב בעונה הבאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו