מפגינים אהבה: י' מירדן עבר השתלת כליה בביה"ח רמב"ם

בעוד הממלכה סוערת בשל הירי במעבר אלנבי - השת"פ האזרחי דווקא פורה • התורמת: אמו

מנתחים את הילד י' צילום: פיוטר פליטר // מנתחים את הילד י'

בשעה שבירדן יש עוינות רבה כלפי ישראל על רקע הירי למוות בשופט ירדני במעבר אלנבי, מתברר כי יש גם סיפורים אופטימיים שיכולים לסייע בהפחתת המתח. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בשבוע שעבר בוצעה בהצלחה בקריה הרפואית רמב"ם בחיפה השתלת כליה בילד הפלשתיני־ירדני י' בן ה־7. את הכליה תרמה לא אחרת מאשר אמו. יודגש כי י' סבל מאי ספיקת כליות חמורה, וחייו היו בסכנה. הניתוח המורכב לא היה יכול להתבצע בבתי החולים בירדן.  

לאחר בירורים רבים, בחרו הוריו של י' בבית החולים רמב"ם בחיפה לביצוע הניתוח המורכב והם פנו בבקשה אל מתאמת הבריאות במינהל האזרחי דליה בסה, אשר דאגה להנפקת כל האישורים הנדרשים במהירות אפשרית. 

י' מאושפז כעת במחלקה לטיפול נמרץ ילדים, ולדברי רופאיו הוא מתאושש במהירות. יומיים לאחר הניתוח, י' כבר הראה סימנים של קליטה טובה של הכליה החדשה, פיתח תיאבון בריא ואף פגש את אמו.

מתאמת הבריאות במינהל האזרחי דליה בסה הסבירה כי "אנו מפנים לטיפול ברמב"ם, כמו גם לבתי חולים נוספים, מטופלים רבים מירדן ומהרשות הפלשתינית". לדבריה, "רק בשנה האחרונה תיאמתי את הגעתם של כ־600 חולים משטחי הרשות לרמב"ם".  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר