"אחרון המוהיקנים בכדורגל"

בגיל 31, לאחר פציעות שהכריעו אותו, החליט מלך שערי מכבי פ"ת, עומר גולן, לכנס מסיבת עיתונאים ולהודיע על פרישה מכדורגל • החלוץ, שמזוהה עם המלאבסים, יקבל תפקיד רשמי בקבוצה • שינו זוארץ: "הוא הסמל הכי גדול שצמח במועדון"

גולן. "הפרישה קשה ומוקדמת מדי מבחינתי"      צילום: עמי שומן // גולן. "הפרישה קשה ומוקדמת מדי מבחינתי" ,
גולן. "הפרישה קשה ומוקדמת מדי מבחינתי" צילום: עמי שומן // גולן. "הפרישה קשה ומוקדמת מדי מבחינתי"

"עומר גולן הוא הסמל הכי גדול שצמח במכבי פ"ת. אין שחקן שנתן מה שהוא נתן למועדון". את הסופרלטיבים האלה קיבל אתמול החלוץ מהיו"ר לשעבר של מכבי פ"ת, שינו זוארץ, במסיבת העיתונאים שערך החלוץ ושבה הודיע על פרישה מכדורגל בגיל 31 עקב פציעה.  

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק 

גולן, שרשם את הופעת הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת של המלאבסים לפני קצת יותר מ־13 שנה, הגיע אתמול למתקן האימונים של מכבי פ"ת, שם אמר: "הפציעה האחרונה הכריעה אותי, משכתי את זה כל כך הרבה כי לא קל להגיד שאני פורש. נשמתי נשימה ארוכה והבנתי שזה נגמר. אף פעם לא קל להודיע על פרישה, מה עוד שהיא הגיעה מוקדם מבחינתי".

81 שערים ב־254 הופעות הפכו את גולן למלך השערים של הקבוצה בכל הזמנים: "כמועדון, המשחק בפרטיזן היה הכי גדול. הישג כזה הוא חלום עד היום", אמר גולן. אוהדי הכדורגל בוודאי יזכרו את השער שלו במשחק הנבחרת מול רוסיה: "זה היה הרגע הכי גדול שלי בנבחרת. אני כל כך אוהב את הגול הזה כי הוא מאפיין שלי. גול של נחישות ושל הקרבה".

גולן, שלמעט שנתיים וחצי במדי לוקרן הבלגית, בילה את כל הקריירה שלו בפ"ת, אפילו בליגה השנייה: "כילד בן 12 הגעתי ליו"ר האגודה בזמנו, אבי לוזון, ואמרתי לו: 'היה לי כיף, אבל אני צריך את הכרטיס כי עברנו לאילת'. אבי ענה: 'אתה תבוא לגור אצלי'. הייתי חלק מהקבוצה שירדה ליגה. רציתי להחזיר את המועדון למקום שלו". שינו זוארץ הוסיף: "האהבה של עומר למועדון מובהקת. אפשר להגיד עליו שהוא אחרון המוהיקנים בכדורגל".

כצפוי, גולן אמור לקבל תפקיד מקצועי או ניהולי במועדון, אך טרם הוחלט מה הוא יהיה: "מכבי פ"ת תשלב אותו כדמות בכירה במועדון", הבהיר זוארץ, "החולצה מספר 15 של עומר תיתלה בהיכל התהילה של מכבי פ"ת ותישאר כך לעד".

מכבי חיפה. הקבוצה החתימה את החלוץ שחר הירש על חוזה לשנתיים עם אופציה לעונה נוספת. לקראת המשחק מול "ניר" רמה"ש, נראה כי המאמן אריק בנאדו יעניק הזדמנות לאלעד גבאי בעמדת המגן הימני. השוער הדני מיכאל טורנס ערך אתמול אימון בכורה והוא ימשיך להיבחן בשבוע הבא.

אשדוד. המצב הביטחוני משפיע על מ.ס אשדוד. אתמול נשמעה אזעקה זמן קצר לפני אימון הקבוצה, אך הוא התקיים כרגיל. במועדון נמצאים בקשר רציף עם ההתאחדות והמשחק מול הפועל עכו ייערך מחר כרגיל.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר