קריאת ספרים, מחזה להורים, חינוך פיננסי, ביקור במועדון וחלוקת סנדוויצ'ים בריאים, זה מה שיצפה לתלמידי כיתות א'-ב' שישתתפו בקייטנות של משרד החינוך ביולי השנה.
כזכור, לפני כמה חודשים הודיעו שר החינוך הרב שי פירון ושר הרווחה מאיר כהן על התוכנית "בתי הספר של החופש הגדול קיץ של ידידות", שבמסגרתה יופעלו קייטנות מסובסדות שיתקיימו בין כותלי בתי הספר בשלושת השבועות הראשונים של יולי.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
התוכנית תופעל כבר מהקיץ הקרוב ותתוקצב על ידי משרדי החינוך, הרווחה והקרן לידידות. בשנים הקרובות היא תורחב עד כיתה ה' בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד. השנה, נוסף על תלמידי כיתות א'-ב', יופעל פיילוט ל־30 אלף תלמידים בכיתות ג'-ה' בבתי הספר הממוקמים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. כמו כן, הקרן לידידות תשתתף בהרחבת פעולות ההעשרה לכיתות א'-ב'.
על פי המסמך הרשמי שהגיע לידי "ישראל היום", התלמידים שישתתפו בקייטנות ייחשפו לתחומים שאינם בתוכנית הליבה דוגמת ספורט ואמנות, יועברו להם שעות קריאה, והם ישתתפו בפעילויות של מעורבות חברתית. כמו כן, בכל שנה יוגדר נושא מרכזי שסביבו תיבנה תוכנית עם כלל התכנים. לקראת סיום הקייטנות, ב־20 ביולי, תתקיים פעילות בכל בתי הספר באותו זמן, משותפת להורים ולילדים, בסימן "קשר משפחתי", ובה יציגו הילדים מחזה.
הפעילות תתקיים בימים א'-ה' בשעות 8:00־13:00 ומספר התלמידים הממוצע בקבוצה יעמוד על 28. בצוות החינוכי יהיו מורה מצוות ביה"ס (או בי"ס אחר) שישולם לו שכר בגין עבודתו בתוכנית, שני מדריכים - מדריך ראשי בעל ניסיון בעבודה עם נוער, שהוא סטודנט להוראה או מדריך מתוך מאגר תוכניות העשרה, שאליו יתלווה מדריך מסייע, בוגר כיתות י'-י"ב, לאחר השתתפות בקורס הדרכה של משרד החינוך או תנועת נוער כלשהי. הרשויות המקומיות יהיו אחראיות לספק את התשתיות הפיזיות (כפי שזה מתנהל גם במהלך שנת הלימודים) וכן להעביר את המידע להורים, התקשורת עם ספקי המזון, רישום תלמידים, גביית תשלום מההורים והקמת קרן סיוע למשפחות נזקקות.
התלמידים יקבלו גם ארוחת עשר בריאה: כריך מלחם או לחמנייה מחיטה מלאה, ובו אחד מהמרכיבים הבאים: גבינה עד 5%, טונה, אבוקדו, ביצה, חומוס, ותוספת ירק.
הורים המתגוררים באשכולות 4-1 (רשויות פחות מבוססות) לא ישלמו כלל, ברשויות באשכולות 7-5 ישלמו 300 שקלים, באשכולות 10-8 יעמוד התשלום על 450 שקלים.