כדורי שוקולוד ליצנים // כדורי שוקולוד ליצנים

לכבוד חג פורים: גם העוגות מתחפשות

עוגיות שהתחפשו לסוכריות וכדורי שוקולד שהתחפשו לליצנים • קבלו מתכונים מתוקים לפורים

אני כהרגלי במטבח, מכינה ארוחת צהריים לתלמידים החרוצים שידפקו על הדלת בעוד שעות ספורות, מיוזעים, רעבים וצוהלים. אני מגלגלת בדמיוני את השיחה הקולחת והמשמחת שתתנהל בשלושה קולות מרגע היפתח הדלת. אמא שואלת, מתעניינת, גיא ואיתמר עונים ומספרים. בימים האחרונים אנחנו מתכננים את קרנבל פורים. מי מתחפש למה, מי צריך איפור ואולי מסיכה. האם הם יהיו לקוסמים מסתוריים או אולי לשודדי ים אמיצים? 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בעודי משתעשעת במחשבות פורימיות ססגוניות, ידיי זונחות את עמל יומן ומשחקות גם הן בתחפושות מתוקות. מגלגלות עוגת שוקולד שנשארה מיותמת לכדורים עגולים מצופים ומקושטים - והנה סוכריות על מקל. מוצאת במגירת האוצר המתוקה גביעי גלידה זעירים ממולאים בקרם, שלל מפנק מהביקור האחרון בקיוסק השכונתי - והנה ליצני שוקולד לכבוד פורים. והאמא שאני צהלה ושמחה.

maya.darin.tlv@gmail.com

עוגיות שהתחפשו לסוכריות

החומרים (לכ־20 סוכריות):

לעוגה:

•  200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

• 150 גרם חמאה

• 1/2 כוס סוכר חום דחוס

• 3/4 כוס סוכר 

• 3 ביצים

• 3/4 כוס קמח תופח מאליו

לקרם שוקולד:

•  1/4 כוס שמנת מתוקה

• 100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

לציפוי:

•  150 גרם שוקולד לבן

•  2 כפיות שמן קוקוס או שמן חמניות

•  סוכריות צבעוניות לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 30x20 ס"מ.

2. ממיסים 200 גרם שוקולד, חמאה, סוכר חום וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.

3. טורפים ביצים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לתערובת השוקולד.

4. מקפלים לתערובת את הקמח התופח מאליו ויוצקים לתבנית.

5. אופים במשך כ־20 דקות עד שמרכז העוגה רך ופני העוגה פריכים.

6. מכינים את הקרם: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על חתיכות השוקולד. ממתינים דקתיים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מצננים מחוץ למקרר.

7. מרפדים תבנית בנייר אפייה או בניילון נצמד.

8. מוציאים את העוגה מהתנור, מכסים במגבת נקייה ומצננים.

9. לאחר שהעוגה הצטננה טוחנים אותה במעבד מזון עם קרם השוקולד הצונן עד לקבלת מחית חלקה.

10. יוצרים כדורים ומניחים בתבנית. נועצים במרכז כל כדור מקל דק כמו בסוכרייה על מקל ומקפיאים.

11. כשהכדורים קפואים, ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומערבבים לשוקולד מומס ומבריק.

12. טובלים את הכדורים הקפואים בשוקולד החם ומצפים מכל הצדדים. מניחים לשוקולד להתייבש מעט ואז מקשטים בזריזות בסוכריות צבעוניות.

כדורי שוקולד שהתחפשו לליצנים

החומרים (ל־16 ליצנים):

• 150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

• 1/2 כוס שמנת מתוקה

• 200 גרם ביסקוויטים קצוצים דק

• 1/2 כוס סוכר

• 1/4 כוס קקאו

• 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקישוט:

• 50 גרם שוקולד מריר

• 16 גביעי גלידה 

• בצק סוכר לפי הצורך

•  סוכריות עדשים צבעוניות או אחרות

אופן ההכנה:

1. מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ויוצקים על 100 גרם מחתיכות השוקולד. ממתינים דקתיים ואז מערבבים לקרם חלק ואחיד. מצננים מחוץ למקרר.

2. מערבבים את כל שאר המרכיבים עם קרם השוקולד (אפשר במעבד מזון) ומעבירים למקרר לשעה קלה עד שהעיסה מתייצבת, כדי שיהיה נוח ליצור ממנה כדורים.

3. יוצרים כדורים גדולים שיתאימו לגביע הגלידה. מעצבים כך שלכדורים יהיה בסיס שטוח והם יעמדו יציב על משטח העבודה. שומרים במקרר עד למלאכת העיצוב.

4. ממיסים 50 גרם שוקולד מריר, מדביקים בעזרת השוקולד המומס את גביעי הגלידה לכדורים כך שיתקבל כובע של ליצן.

5. בעזרת בצק סוכר וסוכריות צבעוניות יוצרים פני ליצן על כדור השוקולד ושומרים במקרר.

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו