שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

מחקר: חומצה פולית מגינה מסרטן המעי הגס

לא רק בזמן הריון: נמצא קשר חזק בין העשרת מזון בחומצה פולית לירידה בתחלואה בסרטן בארה"ב - עוד משנות ה־70

טבליות חומצה פולית             צילום: GettyImages // טבליות חומצה פולית ,
טבליות חומצה פולית צילום: GettyImages // טבליות חומצה פולית

מחקר אמריקני מצא קשר חזק בין צריכה של חומצה פולית לירידה בתחלואה בסרטן המעי הגס באוכלוסייה האמריקנית מאמצע שנות ה־70. עם זאת, כיום אין המלצה בארה"ב או בישראל ליטול חומצה פולית למטרה זו.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בניגוד למדינות מערביות אחרות שבהן יש עלייה בתחלואה בסרטן המעי הגס, בארה"ב נרשמה מאז 1975 ירידה בתחלואה במחלה. החוקרים, מאוניברסיטת הרווארד, ציינו שאפשר להסביר חלק מהירידה בהתווספות בדיקות סריקה כגון קולונוסקופיה בשנים אלה, בירידה במספר המעשנים ובנטילה של תוספי סידן ואספירין - אך סברו ש"ההסבר אינו מספק" והעריכו כי "יש גורם מגן נוסף". הם ביקשו לבחון את הקשר בין הוספת חומצה פולית לתוספי התזונה לבין ירידה בתחלואה.

חומצה פולית מסייעת למניעת מומים בתעלת העצבים של העובר, ובישראל מומלץ לנשים בגיל הפוריות ליטול אותה. בארה"ב החלו להוסיף לתוספי התזונה 400 מק"ג של חומצה פולית בשנת 1973, ובשנות ה־90 חייבו הוספת חומצה פולית לקמח ולדגנים.

עורכי המחקר קובעים שצריכת חומצה פולית מהווה גורם מגן מפני התפתחות סרטן המעי הגס, ושתוספת חומצה פולית למזונות עשויה להסביר את הירידה של הסרטן בארה"ב.

פרופ' גד רנרט, מנהל המרכז הארצי לבקרת סרטן בכללית, אמר כי "כשמשרד הבריאות שואל אותי אם להוסיף חומצה פולית לקמח, נראה במכלול המידע במחקר שיש סיכוי ליותר תועלת מנזק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר