שולה זקן. צילום: גדעון מרקוביץ' // "הסכם עד המדינה עם זקן ייחתם רק לאחר שתמסור זקן את העדות החדשה"

"זקן מוכנה להעיד במשטרה נגד אולמרט"

מקורב ליד ימינו של אולמרט סיפר: "היא הסכימה למתווה הפרקליטות" • בימים הקרובים היא צפויה לקבל זימון למשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה

שולה זקן, יד ימינו של אהוד אולמרט, מוכנה להעיד נגדו במשטרה ולמסור ראיות חדשות  נגד מי שהיה הבוס שלה במשך עשרות שנים, כך מסר הבוקר גורם המעורה במו"מ בין סניגוריה של זקן לבין אנשי הפרקליטות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי המקורב, זקן הסכימה למתווה של הפרקליטות הדורש עונש מאסר של יותר מ-11 חודשים, ובמקביל מסירת פרטים חדשים לא רק בתיק הולילנד שהכרעת הדין בו תינתן ב-31 בחודש, אלא גם בפרשיות טלנסקי וראשונטורס, הממתינות להכרעה בבית המשפט העליון. על פי ההערכות, ככל שזקן תעביר מידע מבוסס ונרחב יותר על אולמרט - כך הפרקליטות תלך לקראתה.

הסכם עד המדינה עם זקן ייחתם רק לאחר שתמסור זקן את העדות החדשה והמפורטת נגד אולמרט במשטרה. בעקבות נכונותה של זקן, עברה ההכרעה בעניין לפרקליט המדינה עו"ד שי ניצן. 

בימים האחרונים הביעו כמה שופטים בכירים בדימוס את דעתם, כי אם הפרקליטות היתה מבקשת מהם כשופטים מן המניין, להעיד עד בנסיבות הדומות למקרה של זקן הם היה מאפשרים זאת. לשופטים אלה הצטרפה הבוקר השופטת המחוזית (בדימוס) ברכה אופיר תום. בריאיון ל"קול ישראל" הבוקר אמרה השופטת, כי "המוטו הראשון שלי הוא בירור האמת" והפרוצדורה היא שאלת משנית. השופטת הדגישה את החשיבות הציבורית בעדות חדשה כזו, והעידה על עצמה כי היא "בעד הגישה לראות את מלוא התמונה", גם בשים לב שהכרעת הדין במשפט תינתן בסוף החודש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו