אני מתיישבת עם ילדיי סביב שולחן האוכל המקומח, מצוידת בחותכני עוגיות עגולים, במערוך גדול וגם באחד קטן, בבצק פריך בצבע עמוק של קקאו, בצנצנת ממרח שוקולד מן המגירה הגדולה שבמטבח ובשקית סוכריות עדשים צבעוניות ממגירה אחרת, קטנה יותר ומפתה עד מאוד.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
פסטיבל אוזני המן השנתי נפתח בקול תרועה חגיגי, ואנחנו פוצחים בעשייה. אני מרדדת יריעה דקה, איתמר קורץ בזריזות וביעילות עיגולי בצק קטנים. גיא ממלא בקפדנות ובזהירות כפית ממרח במרכזו של כל עיגול. אצבעותיהם העדינות והקטנות של הילדים עובדות במיומנות, יוצרות משולשים מדויקים ויפים.
אצבעותיי החרוצות אוספות אוזני המן מכפות הידיים הרכות אל תבנית האפייה. רגע לפני שזאת נכנסת אל תנור חם ומזמין, אנחנו משבצים אבני חן מתוקות בשלל צבעים. ניחוח נעים של אפייה ממלא את הנחיריים ואת הלב.
על שולחן העבודה אנחנו ממשיכים ויוצרים אוזני המן ממרציפן, מפיסטוקים ומריבת תות, ואיתן נשמח את האנינים והמתוחכמים.
אוזני המן ממרציפן
החומרים (לכ־30 עוגיות):
• 250 גרם מרציפן
למילוי:
• 100 גרם מרציפן
• 1/2 כוס פיסטוקים קלויים
• 1 כפית מעדן תות או ריבה לא ממותקת
אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הפיסטוקים או טוחנים בעזרת מעבד מזון כמעט עד לקבלת אבקה.
2. מוסיפים מרציפן וריבת תות ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מרדדים מרציפן ליריעה דקה. אפשר "לקמח" את המשטח באבקת סוכר. קורצים עיגולים.
4. במרכז כל עיגול מניחים תלולית מהמילוי.
5. מקפלים את שולי העיגול כלפי פנים, מעל תלולית המילוי, כך שתתקבל צורת משולש. מהדקים קלות.
6. שומרים בכלי אטום.
ממתקי אוזני המן
החומרים (לכ־40 עוגיות):
לבצק:
• 1 כוס קמח
• 2 כפות קקאו
• 1/2 כוס אבקת סוכר
• 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
• 1 חלמון
• 1 כף מים
למילוי:
• 1/2 כוס ממרח שוקולד שאוהבים
• 1/2 כוס סוכריות שוקולד צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערת מערבל המזון ובעזרת וו גיטרה מערבבים קמח, קקאו, אבקת סוכר וחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים חלמון ומים - אם העיסה יבשה מדי - וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
4. משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר במשך כ־20 דקות.
5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה. קורצים עיגולי בצק.
6. במרכז כל עיגול מניחים חצי כפית ממרח שוקולד.
7. מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים, מעל תלולית המילוי, כך שיתקבל מאפה משולש.
8. מקשטים בסוכריות שוקולד צבעוניות.
9. מסדרים בתבנית ואופים במשך כ־10 דקות עד שמזהיב.