דג עם קליפת לימון על הצ'יפס מול השדרה //

כי מבן ציון תצא תורה

בתפריט של בן ציון 1 התל־אביבית יש צניעות ודיוק • אוכל קטן, משמח, שבא בטוב עם מה שמציע תפריט יינות חכם ומוצלח במחירים מאופקים

ברחבה של בן ציון 1 בתל אביב, ליד הכניסה לאוזן השלישית, במקום שבו עמדה שנים מסעדת "ספגטים" ושילחה לשדרה ריחות של אוכל רע, יושבים עכשיו אנשים ומנסים לשבור את הראש למה בדיוק מתכוון התפריט כשהוא מציע שיפוד "ממה שבין הסינטה לפילה". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הגבוה, שמכיר רק דרך אחת לברר, אכל כבר אחד עד שירדנו מהבית למקום החדש שאנשי האוזן השלישית פתחו מעבר לכביש, והכריז שזה בכלל לא משנה כי זה יופי של בשר וכדאי שנרכז את המאמצים בשאלת המה שותים.

אחרי זה המשכנו לברר כולנו את הטעם של פלמידה כבושה שהגיעה עם ביצה רכה, קרם פרש וקליפת לימון, שיותר ממה שאני אוהבת את הדג הזה אני מברכת על השידוך הזה שכמו כל מה שפגשתי בתפריט הזה יש בו צניעות ודיוק. אוכל קטן, משמח, שבא בטוב עם מה שמציע תפריט יינות חכם ומוצלח ושמציעים בקבוקי הבר במחירים מאופקים מאוד.

קליפת לימון על הדג הכבוש וקליפת לימון על הצ'יפס המצוין שמותקן בקליפתו, ומשהו מהמרירות המבושמת של ההדר מקפיץ עוד יותר את המתיקות שבפקעת. 

שנים שתל אביב מפהקת את הצ'יפס שלה עד שבא מקום מול הבית להעיר אותו ככה. הצ'יפס הזה הוא גם הכוכב של הפיש אנד צ'יפס שבבן ציון 1 מניח להליבוט או לקוד, שממילא מסתובבים פה באיכות מפוקפקת, ועושה שימוש בלברק. בלילת בירה עבה, פריך לתפארת, עושה לדג הזה חסד.

חלל המסעדה      צילום: איתיאל ציון

"זו לא ממש מסעדה", ביקש להבהיר איש הראסטות, שלמרות שלא אמר לי מילה ברור לי שהטעם שלו וידו המכוונת נמצאים בכל נגיעה במקום החדש. הוא צודק. בן ציון 1 הוא מין טאפאס בר, רצף של מנות קטנות שבאות ללוות שתייה ולהדליק את החשק למשקה הבא, אבל מי רוצה להשתמש במושג הזה אחרי כל הכביסות הזולות שעבר.

אילון עמיר הוא האיש שבמטבח. בחור צעיר עם פנים שקטות שעבר במסעדות העיר ובעוד אחת בצרפת, אבל את עיקר ההשכלה שלו הוא חייב לחמש שנים ויותר שעשה במטבח של ירון שליו בטוטו, ומהביסים הראשונים במקום הזה ברור שיש לו יד ודרך לספקים ראויים. זה הורגש היטב בשיפוד המסתורי, בנתחי שוק הטלה, בקערת צדפות וונגולי שאכלתי שם בלילה מיטיב אחר, כאלה שהוקפצו עם רוקט, כוסברה וצ'ילי, זה מורגש אפילו בסלט ירקות פריך, קצוץ דק ומתובל היטב שמעליו גבינת המאירי. 

בשדרות בן ציון החלו נאספים מפגיני המוצ"ש, הגבוה ואלמה הזמינו סיבוב שלישי של הקינוח היחיד במקום, לחם מטוגן עם תות ועם קרם מסקרפונה. הם תמיד יודעים להביע שמחה כשהם פוגשים במשהו טעים, ואני הקשבתי לנלי היפה כשפתאום נזכרתי איפה נפגשנו אני וזה שבין הסינטה לפילה. חוסטיקי, זה השם של אותה רצועה הרצה לאורך הפילה, במקום שבו הוא נצמד לעצם שמעברה השני ממוקמת הסינטה. לפי הסברי המטבח ואם הפה עוד זוכר, זה חייב להיות הוא. 

משהו טעים. לחם מטוגן עם תות ועם קרם מסקרפונה      צילום: איתיאל ציון

אמא שלי תמיד אמרה שזה מביא מזל רע לגלות שאני בהריון לפני החודש השלישי, אבל אני לא התאפקתי ומהשמחה הייתי לוחשת לכולם. סמכתי על ההריונות שלי. אני לא אוהבת לספר על מסעדות בחודשים הראשונים. שייקחו את הזמן לבסס קשר מטבח־סועד. הפעם נפלט לי מהשמחה. וכן, נדמה לי שאפשר לסמוך עליהם.

*   *   *

בן ציון 1

איפה? בן ציון 1 היא גם הכתובת צמוד לבית האוזן השלישית. טלפון עדיין אין במקום, וממילא לא שומרים שולחן.

מתי? כל יום מ־12:00 ועד הלקוח האחרון (היום, רק היום, ייפתח המקום ב־18:00).

כמה? מחירי המנות נעים בין 14 ל־68 שקלים.

כדאי? הכי שווה לתפוס את הכיסאות הגבוהים הפונים לשדרה, שם תמיד תל אביב נותנת הופעה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו