מהפך נוסף: ברלד שוב הוחזר למעצר בית

בבוקר: השופט דחה את בקשת המשטרה • בצהריים: הסכם בין נציגיו למשטרה • מקורביו: מתעללים בו

ברלד לפני הכניסה לחקירה, אתמול. "הוא בוכה כל הזמן"        צילום: יצחק ברבי // ברלד לפני הכניסה לחקירה, אתמול. "הוא בוכה כל הזמן" ,
ברלד לפני הכניסה לחקירה, אתמול. "הוא בוכה כל הזמן" צילום: יצחק ברבי // ברלד לפני הכניסה לחקירה, אתמול. "הוא בוכה כל הזמן"

צילום: אלפרד בוכריס | צילום: אלפרד בוכריס

מעצר בזיגזג: לאחר ששופט בית משפט השלום בחדרה הודיע הבוקר כי הבדרן ירון ברלד, החשוד בביצוע מעשים מגונים, ישוחרר לביתו ללא תנאים מגבילים, הודיעה המשטרה בשעות הצהרים כי בעקבות הסכם שנחתם עם פרקליטיו מעצר הבית שלו יימשך עד ליום שלישי.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הבוקר, שופט בית משפט השלום בחדרה שיחרר אותו לביתו מבלי שיחולו עליו הגבלות כלשהן. השופט הסביר את החלטתו בכך ש"ישנו סיכוי נמוך לשיבוש הליכי חקירה, ולכן אין סיבה להאריך את מעצר הבית בו שוהה ברלד". עם זאת, אמר השופט כי מהראיות שהוצגו בפניו עולה "חשד סביר שברלד אכן ביצע את המעשים המיוחסים לו".

"אני כבר לא עומד בזה יותר. אני מקווה שכל זה ייגמר מהר", אמר אתמול הבדרן עת הגיע אל תחנת המשטרה בחדרה כדי להיחקר. אחרי זמן מה הודיע מפקד התחנה אבי מאור כי מסתמן שהתיק ייסגר כבר בימים הקרובים. אלא שזמן קצר לאחר מכן הגיעה הודעה אחרת, שטענה כי לשמועה על סגירת התיק "אין כל ביסוס". בשעות הערב הגיע לתחנה קצין החקירות של משטרת מחוז חוף, סנ"צ שלמה מנחם, שהיטה את הכף: בתום התייעצויות, הוחלט לבקש את הארכת מעצרו של ברלד. במסגרת זו, הבדרן כפוף להגבלות שונות, ובהן דרישה להתרחק מהעיר חדרה וכן איסור על יצירת קשר עם המתלוננות. הבדרן, שיצא מהתחנה בדמעות, סירב להתייחס לשאלות העיתונאים בנוגע להארכת המעצר - ונסע לבית הוריו. "זו התעללות", סיפרו מקורביו, "הוא סובל. בכל חצי שעה הוא יצא לבכות. זה פשוט מטורף".

ובינתיים, גם בת ה־35 שהתלוננה שלשום נגד השחקן סיפרה על הנסיבות שהובילו אותה לדבר על המקרה. לדבריה, "לאחר שברלד חזר על מעשיו שוב בכפייה תוך כדי הפעלת כוח, הגשתי בזמן אמת תלונה רשמית במשטרה הצבאית. לאחר הגשת התלונה פנה אלי בכיר במערכת הביטחון, הציג עצמו כקרוב משפחה של ברלד וביקש ממני שאבטל את התלונה. סירבתי לבקשתו ואיני יודעת מה עלה בגורלה". המתלוננת השנייה הוסיפה כי אין לה "כל עניין להתפרסם. לאחר ששמעתי בתקשורת על המקרה הנוכחי עם הנערה בת ה־17, הבנתי שעדותי על המקרה האישי שלי יכולה לסייע ולכן ניגשתי לתחנת המשטרה ומסרתי עדות. בזמן מתן העדות נמסר לי כי היו שלוש מתלוננות נוספות במצ"ח, שעליהן לא שמעתי או ידעתי עד לאותו הרגע".

המתלוננת סיפרה גם כי הימים האחרונים קשים לה מאוד, "בעיקר בשל העובדה שאני לא רוצה להיחשף או להיות באור הזרקורים. התלוננתי בזמן אמת בפני גורמי האכיפה וגם כעת מסרתי עדות. מעבר לעדותי במשטרה, אין לי מה להוסיף ואני מבקשת בכל לשון של בקשה מאמצעי התקשורת שפרטיותי תכובד".

ומה אומרים סוכניו ומנהליו של ברלד? "בהתאם לציפיות שלנו, העדויות ממקורבי המתלוננת חיזקו את טענותיו של ירון שטען לאורך כל הדרך שהוא בעצם קורבן לניצול וסחיטה", הם מסרו אתמול והוסיפו: "אנו מאמינים שכפי שפורסם הדבר יוביל לסגירת התיק".

עם זאת, הוסיפו סוכניו של הבדרן כי הם "עדיין מוטרדים מאוד ממצבו הנפשי של ירון שממשיך להסתגר בחדר שבבית הוריו". לדבריהם, "מי שמכיר את ההיסטוריה של ירון יודע שמדובר בנורת אזהרה".

בהכנת הידיעה השתתף ערן סויסה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר