איך אתה אוהב את הוויסקי שלך?

תתכוננו: "ויסקי לייב", תערוכת הוויסקי הבינלאומית מבית "Whisky Magazine", מגיעה בחודש מארס לתל אביב

בונהאבן 16  // בונהאבן 16  ,
בונהאבן 16 // בונהאבן 16

חדשות טובות לכל מי שאוהב ויסקי, מי שמתעניין בוויסקי ומי ששמע פעם מחבר שוויסקי זה טעים אבל לא הצליח להבין במה מדובר. "ויסקי לייב", תערוכת הוויסקי הבינלאומית מבית "Whisky Magazine", מגיעה בחודש מארס לתל אביב. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בתערוכה, שתתקיים ב־6-5 במארס בגלריה מאירהוף (דובנוב 8) בתל אביב, יוצגו מהדורות מיוחדות של ויסקי דוגמת דלמור 1991, מותגים ידועים כגון מקאלן גלנפידיך וג'ק דניאלס, מותגים ידועים פחות, ובהם גלנפרקלס ואיגל רייר, ומותגים ביזאריים לחלוטין דוגמת ויסקי עם פירות יער, אגוזי לוז או תפוחים (אבל את אלה אתם לא באמת חייבים לטעום). 

באי התערוכה יוכלו להשתתף בסדנאות טעימה ובסדנאות מקצועיות, ובהן סדנת ערבוב ויסקי וסדנת יישון ויסקי באקלים חם. כדי להכין את עצמי לתערוכה טעמתי כמה מוצגים, וכמו תמיד גיליתי שכשטועמים משקאות, זה לצד זה, אפשר להבין כל אחד מהם הרבה יותר לעומק. לטעמי, זו הסיבה המוצדקת ביותר להגיע לתערוכה. 

באפלו טרייס 

יש לו ריחות וניל, קרמל ותבלינים מתוקים, המרקם שלו מחוספס ועשיר, הטעמים מתקתקים והסיומת מתוקה וצורבת. ממש כמו שסיומת של ברבן צריכה להיות. בפאלו טרייס מיוצר בקנטאקי ומיושן לפחות שמונה שנים בחביות, שזה פי שניים מרוב מותגי הברבן שנעשים בקנטאקי. אם אתם מרגישים ששמונה שנות יישון הן מעט מדי זמן, בוודאי תשמחו לדעת שבקרוב תוכלו לבחור בין בפאלו טרייס מבקבוק לאחד מחבית. בתערוכה תוצג, לראשונה בישראל, צורת מזיגה חדשה של ויסקי - חבית קטנה שבה הוויסקי ממשיך להתיישן. 

בלוויני 14, קריביאן קאסק  

אם אתם יודעים דבר או שניים על ויסקי, אתם לא צריכים שאספר לכם על בלוויני, המזקקה האהובה והמוערכת שנמצאת באזור ספייסייד שבסקוטלנד. לסינגל מאלט הזה, שעבר יישון נוסף במשך כמה חודשים בחביות ששימשו ליישון רום, יש ריחות מתקתקים של קרמל, שרי, וניל, פירות יבשים ושוקולד. הטעמים שלו מאוזנים, עם נטייה קלה אל הצד המתוק, והסיומת ארוכה ועשירה בטעמי שוקולד, וניל ופירות מתוקים. 

גלנרות'ס 1991

מזקקת גלנרות'ס, שנמצאת גם היא בספייסייד, אינה מציינת את תקופת היישון על גבי הבקבוקים, אלא את שנת הייצור ולצידה, באותיות קטנות, את השנה שבה הוא נכנס לבקבוק. רוצים לדעת כמה זמן הוא התיישן? תוציאו מחשבון. הוויסקי, שנעשה בשנת 1991, בוקבק בשנת 2005. אם אני לא טועה בחישוב, הוא צריך להיות בן 14.יש לו ריחות עשירים של פירות יבשים, תבלינים ושוקולד, הטעמים שלו עשירים ומתוקים, המרקם שמנוני והסיומת ארוכה ומתקתקה. 

ג'ים בים סיגניצ'ר קראפט 12 

מילה קוניס שיחקה ב"מופע שנות ה־70", דיבבה את מג גריפין ב"איש משפחה" ועשתה תפקיד משנה בלתי נשכח ב"ברבור שחור". עכשיו היא משתתפת בסרטון התדמית של ג'ים בים, שבמהלכו מראה לה המזקק הראשי, שהוא גם הנין של מייסד המזקקה, איך עושים ברבן. כמוהו, גם הברבן הזה, שזוהי הופעת הבכורה שלו בישראל, מכוון לקהל מעודן ומתוחכם יותר. הוא רך מאוד ובעל ריחות מעודנים של קוקוס, וניל וקרמל. יש לו מגע מלטף, סיומת קצרה ועוקץ בלתי מורגש כמעט. אם הכוונה היתה לעשות ברבן למי שלא כל כך אוהב ברבן, הצליח להם מאוד. 

בונהאבן 16 

רק 3,792 בקבוקים של הוויסקי הזה שוחררו על ידי בונהאבן - המזקקה הכי פחות מעושנת באי איילה. הוויסקי, שעבר יישון נוסף בחביות ששימשו ליישון שרי מנזנילה, שומר על האופי המינרלי הייחודי של האי, בתוספת ניחוחות של פירות יבשים, שוקולד ותבלינים, שמרככים אותו ומוסיפים לו עומק רב. המרקם שלו עשיר, הטעמים מאוזנים ובסיומת אפשר להרגיש טעמים של שוקולד, פירות יבשים ותבלינים, בתוספת מליחות קלה, שמזכירה, אחרי כל השרי הזה, איפה הוא נולד. 

גלנפרקלס 21  

על הוויסקי הזה, שנעשה באחת המזקקות המעניינות יותר של ספייסייד, כתבתי פעם שהוא כהה מאוד, בעל ריחות מורכבים של שרי, שוקולד, פירות יבשים ומעט עשן ומרקם עשיר. בטעימה הזאת, כשהוא עמד כתף אל כתף עם משקאות רכים ומלוטשים יחסית, התגלה לי שמתחת לציפוי המתקתק מסתתר האופי האמיתי שלו - קשוח ולא מלוטש, כמו שאני אוהב את הוויסקי הסקוטי שלי. 

תערוכת "ויסקי לייב": 

יום רביעי 5.3 וחמישי 6.3, 21:00-12:00

גלריה מאירהוף, דובנוב 8, תל אביב

המחיר ליום: 119 שקלים, כולל 3 קופוני טעימה 

כניסה למתחם ה־VIP, הכולל קופונים נוספים וטעימות מזון: 199 שקלים 

המחיר לקופון טעימה נוסף: 5 שקלים 

לפרטים נוספים: www.whiskylive.co.il

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר