אני לוגמת לגימה ארוכה ואיטית מכוס הוויסקי שמולי, שואפת לקרבי את הניחוח העמוק של המשקה, והוא חורך את הגרון ומבעיר את החזה. ברקע קולות שיכורים מדקלמים משפטים פואטיים ומבושמים פרי עטו ושיכרון חושיו של רוברט בארנס. עוצמת עיניי ומתרחקת לרגע קל מהמלון הסקוטי ומנוף הכנרת הניבט ממרפסתו. אני נישאת על כנפי הסינגל מאלט אל עמק האיילים, גלנפידיך. שם, בחביות אלון חרושות קמטי זמן וטעם, מתיישן הנוזל הענברי. 12 שנה, 15, 18. כבר יותר מ־120 שנה מזקקת משפחת גראנט לדורותיה סינגל מאלט ויסקי, הנמכר בבקבוקים משולשים וכהי זכוכית, מעוטרים באיור של אייל סבוך קרניים. אני חשה את צינת מבנה האבן, השוכן בלב עמק מוריק, מנסה לפענח מילה־שתיים מבעד למבטא הסקוטי הכבד ומביאה שוב את המשקה אל קרבי. פוקחת עפעפיים כבדים, משב רוח קרה מן הכנרת מעביר בי רעד, קולות החוגגים וצהלות השתויים מחזירים אותי אל טבריה, אל המלון הסקוטי, אל הבארנס סאפר המסורתית ואל כוסית הגלנפידיך שעשתה את דרכה מעמק האיילים אל שולחני.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
עוגות ויסקי שוקולד
החומרים (ל־12 עוגות אישיות):
• 300 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
• 250 גרם חמאה חתוכה לקוביות
• 1/2 כוס סוכר חום דחוס
• 1 כוס ויסקי
• 4 ביצים
• 3/4 כוס סוכר
• 1/4 2 כוסות קמח
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כוס שקדים טחונים
• שמן לשימון התבניות האישיות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. משמנים תבניות אישיות.
2. ממיסים את השוקולד, את החמאה ואת הסוכר החום הדחוס ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את הוויסקי.
3. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
4. מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים.
5. מוסיפים את הקמח, את אבקת האפייה ואת השקדים הטחונים ומקפלים בתנועות עטיפה עדינות לתוך תערובת השוקולד.
6. מעבירים את הבלילה לתבניות האישיות ואופים כ־15 דקות או עד שקיסם שננעץ בלב העוגה נחלץ עטוף בפירורים לחים.
בקר בוויסקי

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
החומרים (ל־6 מנות):
• 500 גרם נתח סינטה נקי משומן
למשרה:
• 1/2 כוס ויסקי
• 4 כפות בצל ירוק קצוץ
• 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
• 2 שיני שום כתושות
• 2 כפות זרעי כוסברה גרוסים
• קליפה מגוררת מ־1 לימון
• 1/2 כוס רוטב סויה
• 3/4 כוס סוכר חום דחוס
• שמן זית לפי הצורך
להגשה:
עלי חסה, צנוניות פרוסות, עשבים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את כל מרכיבי המשרה ומביאים עד סף רתיחה. מצננים ומשרים את נתח הסינטה לפחות
כחצי שעה.
2. מחממים מחבת שבה מעט שמן זית וצורבים את הנתח כשלוש דקות מכל צד.
3. ממתינים דקתיים ופורסים את הסינטה לפרוסות דקות.
4. מגישים עם עלי חסה טריים, פרוסות צנונית ועשבים קצוצים בליווי מעט מן המשרה.
maya.darin.tlv@gmail.com