חמישה הרוגים בפיצוץ בניין בעכו, בהם ילד בן 8 והוריו

ההרוגים בפיצוץ בעכו: מוחמד וחנאן באדר, נג'אח וראיק סרחאן ובנם נסר אלדין • בתם בת ה-10 נפצעה • 12 בני אדם נפצעו, ביניהם שניים במצב קשה • החשד: סכסוך בין שכנים היה המניע לפיצוץ

צילום: דוברות מד"א // זירת הפיצוץ בעכו, הבוקר

האסון בעכו: גופת ילד בן 8 אותרה וחולצה מבין הריסות הבניין שהתמוטט, מדובר בנסר אלדין סרחאן, בנם של זוג ההרוגים נג'אח (51) וראיק (55) שגופותיהם חולצו מוקדם יותר הבוקר. בתם בת ה-10 נפצעה באירוע. עוד נהרגו בפיצוץ מוחמד (43) וחנאן (38) באדר. הפיצוץ שהחריד הלילה את העיר הצפונית, גרם לקריסת שתי הקומות העליונות של בניין אבן עתיק. בתחילה נחשד כי פיצוץ בלון גז הוא שגרם להתמוטטות הבניין, אך כעת נבדקים גם כיוונים אחרים, כאשר במשטרה חושדים כי מדובר באירוע פלילי על רקע סכסוך בין שכנים.

רוצים לקבל עדכוני חדשות נוספים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

עוד 11 בני אדם נפצעו בפיצוץ שאירע בבניין שנמצא בכניסה לנמל, סמוך לתחנת המשטרה. דיירי הבניין והשכנים שהגיעו למקום, דיווחו כי קיים סכסוך עם אחד מדיירי הבניין שהתפוצץ, שככל הנראה הפעיל אנטנות סלולריות רבות שהוסתרו בדירתו ועל גג הבניין. יתכן כי הפיצוץ נגרם בעקבות הצתת אחת או יותר מהאנטנות, שכן בעבר כבר ניסו לשרוף אותן. מהמשטרה נמסר כי זהו כיוון חקירה אפשרי. 

נסר אלדין בן השמונה

לחדר המיון בבית החולים בנהריה הובאו שישה נפגעים מהתמוטטות המבנה. גבר במצב קשה הועבר לחדר ההלם. שני גברים בשנות ה-20 לחייהם נפצעו בינוני, והם סובלים מחבלות בכמה אזורים בגוף. כמו כן, פונו אישה וילדה בת 10 שנפצעו קל, שתיהן סובלות מחבלות. תינוקת בת שנה נפגעה קל מאוד, והיא מוגדרת נפגעת חרדה. נערכו לה בדיקות כדי לוודא שלא נפגעה פיזית. 

לבית החולים רמב"ם בחיפה פונו גם כן פצועים מהאירוע, ובהם גבר כבן 26, שנפגע בראשו והגיע לבית החולים במצב קשה. הוא הוכנס לחדר הניתוח וכעת מצבו מוגדר בינוני. אישה בת 71 נפצעה קל ושוחררה מבית החולים בתום טיפול. היא סיפרה לאנשי הצוות כי היא מתגוררת בקומה העליונה, ואמרה כי "התקרה קרסה עלי, אבל לא נפגעתי קשה למרבה המזל. הורידו אותי בסולם של מכבי האש".

מוחמד וחנאן בדר. תמונה: אתר פאנט

גורם בכוחות כיבוי האש בצפון, סיפר: "סמוך לשעה 01:30 קיבלנו הודעה על בניין שקרס בעכו העתיקה. כל הצוותים מאזור הגליל המערבי בפיקוד מפקד המשמרת מיהרו להגיע למקום. זיהינו זירה עם הרס רב וחשש ללכודים". עשרות כבאים המשיכו לאורך הלילה ולאורך שעות הבוקר המוקדמות, בניסיונות לחלץ את הלכודים בשיתוף פעולה עם אנשי פיקוד העורף. 

ראיק ונג'אח סרחאן. גם בנם נאסר אלדין נהרגטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר