אחרי שפרשת המורה אדם ורטה הסעירה את מערכת החינוך, היום ייערך לו שימוע בפני מנהלי רשת אורט, שבו צפויה להתקבל הכרעה בעניין העסקתו בתיכון שבו הוא מלמד בקריית טבעון. בינתיים, שר החינוך עצמו התייחס במרומז לנושא ואמר כי לא יתנהג כשרים שקדמו לו, שהוציאו מהמערכת את מי שהתבטא באופן "שלא התיישר עם האתוס".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
כזכור, אחת מתלמידותיו של המורה לאזרחות ורטה פנתה אל השר במכתב, וההתלוננה כי המורה משמיע בשיעוריו דעות "שמאלניות קיצוניות" ומדבר בגנות צה"ל. גם בשבוע שעבר הוזמן ורטה לשימוע, והיום ייערך לו אחד נוסף שבו ישתתפו גם פרקליטיו. "מר ורטה מעולם לא עבר על אף הנחיה של משרד החינוך, ויעידו על כך דברי תלמידיו", מסרו עורכי דינו של ורטה, מיכאל ספרד ואדר גרייבסקי, והוסיפו: "הטיפול בעניינו מדיף ריח של רדיפה".
שר החינוך שי פירון הצהיר כי יגיב על הפרשה רק לאחר השימוע, ושתיקתו גררה עצומה בפייסבוק שעליה חתמו מאות מורים. בסופו של דבר, בחר להתייחס לנושא אתמול בכנס השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי בתל אביב. הוא התייחס לפרשה בלי להזכיר את שמו של המורה, אך אמר כי "לא כל נזיפה היא פגיעה בחופש הביטוי. אני חושב שאסור לפטר מורים ואנשי חינוך על רקע של מתחים אידיאולוגיים. בהחלט מותר לנזוף ולברר, אבל לא קרה כלום, הכל בסדר. אם מישהו אמר אמירה, מנהלים דיאלוג: מדוע אמר את הדברים, מה אפשר לומר ומה לא. בסך הכל, אנחנו חברה מרובת רבדים, אך יש לנו אתוסים שאנחנו צריכים לשמור כחלק מהחוסן הלאומי". עם זאת, הוסיף השר כי "לא כל נזיפה היא פגיעה בחופש הביטוי. לא אתנהג כמו שרים שקדמו לי, שהוציאו מהמערכת אנשים שאמרו אמירות שלא התיישרו עם האתוס".

פירון, אתמול. "מה ההיסטריה הזו?" צילום: גדעון מרקוביץ'
בדבריו בכנס הביע שר החינוך תמיהה נוכח הסערה שעוררה הפרשה. "אני לא מניח שתלמידה ששומעת בכיתה התבטאות בעייתית מבחינה פוליטית הולכת מייד ליועצת לטיפול פסיכולוגי", אמר פירון, "ואני לא חושב שמישהו ששומע איזו אמירה על הערך של החינוך בצה"ל מחליט לא להתגייס. בואו נהיה כולנו קצת רגועים. יש ביטויים שאפשר לומר, ויש ביטויים שאסור לומר. מה קרה? מה זו ההיסטריה הזאת?"
גם מנכ"ל רשת אורט, צביקה פלג, התייחס לנושא ואמר כי לדעתו, "מורה, כדמות מחנכת, לא יכול להביע את דעותיו הפרטיות, בייחוד בנושאים רגישים כגון צה"ל או השואה".