פרסום ראשון: המדינה תקים רשות שתכשיר משגיחי כשרות

סגן השר לשירותי דת, הרב אלי בן דהן, מקדם תוכנית שתשים סוף לתשלום הישיר של בעלי עסקים למשגיחי כשרות • המטרה: להילחם בעסקאות מפוקפקות

משגיח כשרות במסעדה. "להפסיק תלות בין עובדי מדינה לבעלי עסקים" // משגיח כשרות במסעדה. "להפסיק תלות בין עובדי מדינה לבעלי עסקים" ,
משגיח כשרות במסעדה. "להפסיק תלות בין עובדי מדינה לבעלי עסקים" // משגיח כשרות במסעדה. "להפסיק תלות בין עובדי מדינה לבעלי עסקים"

המדינה תקים רשות כשרות שתשים סוף לתשלום הישיר שמעבירים בעלי עסקים ומסעדות למשגיחי כשרות. נכון להיום, המשגיח הוא לכל דבר ועניין מועסק של המסעדה ולא של הרבנות הראשית, שהיא יחידת סמך של המשרד לשירותי דת. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי התוכנית, שצפויה להגיע בשבועות הקרובים לאישור הממשלה, בעלי עסקים ומסעדות ישלמו אגרת כשרות למדינה והיא זאת שתעביר את הסכום למשגיחי הכשרות. 

המטרה בתוכנית החדשה, שיזם סגן השר לשירותי דת ח"כ הרב אלי בן דהן, היא להילחם בעסקאות מפוקפקות בין משגיחי כשרות לבעלי מסעדות, ולאסור בחוק אפשרות של תגמול או תלות בין עובדי המדינה לבעלי המסעדות. 

כיום, קיימות תלונות רבות של בעלי עסקים שרוכשים תעודת כשרות על התנהלות משגיחי הכשרות, על דרישות מוגזמות ועל יחסים פסולים בין נותן השירות מטעם הגוף הממשלתי לגוף העסקי. לפי הצעתו של בן דהן, תוקם חברה ממשלתית שתהיה אחראית לגביית אגרה, בדומה לגביית ארנונה. החברה גם תשלם למשגיחי הכשרות וגם תפקח עליהם. כמו כן, ייקבעו כללי אתיקה וכללים ברורים לפעילות משגיחי הכשרות ולזמני עבודה. פרטי המשגיח יוצגו בצמוד לתעודת הכשרות. 

בן דהן הודיע לאחרונה כי בכוונתו לחזק את מותג הכשרות של הרבנות הראשית לישראל, שהיום נפגע בשל ריבוי חברות רבניות שונות שמעניקות כשרות. השוני קיים גם בין סוגי הכשרות ויוצר בלבול. המטרה של המשרד לשירותי דת כעת היא לחזק את המותג "כשר - הרבנות הראשית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר