סוף שנות ה־60 בתל אביב. אמא שלי, אמא צעירה לשי, אחי הבכור, היא גרפיקאית עצמאית ופורחת, מבשלת אוכל אלגנטי וטעים. מאוד טעים.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מדי פעם בפעם מגיעה מרים מנתניה לעזור בעבודות הבית. שניים־שלושה אוטובוסים והיא פה - מאבקת, מנקה וקושרת שיחה. אמא לומדת על שורשיה הספרדיים, על ילדותה בטולדו ועל המתכונים המסורתיים שהביאה עימה משם.
צרור זיכרונות טעימים מימים נשכחים. ואז החליטה לבקש ממרים לבחוש בסירים במקום לקרצפם. כך למדה אמא שלי הבוכרית לבשל מעדנים ספרדיים מפוארים לשיגרת שולחן המשפחה הגדלה והמתרחבת.
האהוב עלי מכולם הוא סיר בשר עמוק טעם וצבע, מנוקד גרגירי חומוס בשפע, עטור כתר חצילים שחומים. ואני, שמכורה לסיפורי אוכל נוסטלגי, מנסה את מזלי ומבשלת סיפורים של אחרים.
לכבודה של מרים העמדתי את הסיר המפואר, וכמחווה לחיבתי העזה לטעמים רחוקים הכנתי תבשיל קארי ירקות ססגוני.
תבשיל בשר, חומוס וחצילים
החומרים (ל־4 מנות):
• 600 גרם בשר בקר (לגולאש) חתוך לקוביות קטנות
• 2 כפות שמן זית
• 1 עצם מוח
• 2 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים לפרוסות
• 4 שיני שום כתושות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 2 כוסות מים
• 2 כוסות גרגירי חומוס מופשרים
• 2 חצילים קטנים ומוצקים
פרוסים לפרוסות
• 3 ביצים טרופות
• 1 כוס קמח
• שמן לטיגון עמוק
• מלח לפי הטעם
• פפריקה לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1.מחממים שמן לטיגון במחבת, מתבלים את הביצים במלח, בפלפל שחור ובפפריקה. טובלים את פרוסות החציל בקמח ובביצה ומזהיבים.
2. מסננים את פרוסות החציל מהשמן, מספיגים את שאריות השמן ושומרים בצד.
3. מחממים שמן זית בסיר, מתבלים את הבשר במלח, בפלפל ובפפריקה ומשחימים. מוציאים את הבשר.
4. באותו הסיר מזהיבים את הבצל ואת השום. מחזירים את הבשר ואת העצם לסיר, מדללים את רסק העגבניות במים ומוסיפים לסיר. מוודאים כי הנוזלים מגיעים כמעט עד לגובה הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
5. מבשלים על אש קטנה במשך כשעתיים, מתקנים תיבול, מוסיפים את החומוס ומבשלים במשך כחצי שעה.
6. מסדרים מעל שכבות חצילים במניפה ומבשלים יחד במשך כ־20 דקות. מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.
קארי חומוס וכרובית

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
החומרים (ל־4 מנות):
• 1 כרובית קטנה מפורקת
לפרחים קטנים
• 12 עגבניות שרי
• 6 כפות שמן זית
• 1 בצל גדול קצוץ דק
• 4 שיני שום כתושות
• 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
• 1 צ'ילי אדום פרוס דק
• 2 כפות קארי טחון
• 2 כפות זרעי כוסברה כתושים
• 2 כוסות גרגירי חומוס מופשרים
• 2 כוסות מים רותחים
• חופן שעועית ירוקה חלוטה
• חופן עלי כוסברה
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מסדרים בצד אחד של התבנית פרחי כרובית מתובלים בשמן זית, במלח ובפלפל שחור. בצד האחר מניחים עגבניות שרי מתובלות בשמן זית, במלח ובפלפל שחור.
4. צולים בתנור במשך כ־20 דקות עד שמשחים.
5. בינתיים מחממים 2 כפות שמן זית בסיר, מזהיבים בצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, קארי וזרעי כוסברה.
6. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת המים הרותחים ומבשלים על אש קטנה במשך כ־20 דקות.
7. מוסיפים את פרחי הכרובית, העגבניות הצלויות והשעועית החלוטה, מבשלים יחד במשך כ־5 דקות.
8. מתקנים תיבול, מקשטים בעלי כוסברה טרייה ומגישים.
maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו