נכנסה לתוקף הארנונה על דירות רפאים

הסכום הנוסף יוטל על בעלי דירות, שלא יגורו בהן במשך 9 חודשים במהלך 2014

שכונת ממילא בירושלים          צילום: ליאור מזרחי // שכונת ממילא בירושלים ,
שכונת ממילא בירושלים צילום: ליאור מזרחי // שכונת ממילא בירושלים

ועדת הכספים בראשות ח"כ ניסן סלומינסקי אמנם הקפיאה לעת עתה את בקשת שר הפנים גדעון סער ושר האוצר יאיר לפיד לגבות ארנונה על קירות, חדרי מדרגות, מרתפים וגינות - אבל בסוף השבוע שעבר נכנסה בשקט הוראת שעה להטלת כפל ארנונה על "דירות רפאים".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

הסכום הנוסף שייגבה בגין דירות אלה, מעבר לארנונה הרגילה, נע בין 31.62 שקלים ל־219.14 שקלים למ"ר והוא ייגבה בתחילת 2015.

הארנונה הנוספת תוטל על דירות אשר במהלך שנת 2014 לא גרו בהן במשך תשעה חודשים, ברציפות או במצטבר. זאת כדי לתמרץ את בעליהן להחזירן למעגל היצע הדירות, ועל מנת לבלום את עליית מחירי הדירות ושכר הדירה. בתחילה היתה כוונה להטיל כפל ארנונה על "דירות רפאים", אך לבסוף אישרה ועדת הכספים טווח של תעריפי מינימום ומקסימום. כל רשות מקומית קיבלה מנדט לקבוע את תעריף הארנונה הנוספת שתושת על בעלי דירות אלה.

עו"ד ירון נדם ממשרד עורכי הדין בן אליעזר, העוסק במיסוי עירוני, אמר כי המשמעות היא החזרתו לחיים של מס הרכוש, שהוטל בזמנו על מגרשים ריקים על מנת לעודד בנייה. עו"ד נדם העריך כי יישום ההחלטה בעייתי מאוד ויגרום לנטל רב על הרשויות בעקבות השאלה איך יקבעו מהי "דירת רפאים" ומהו מבנה מגורים שאינו בשימוש. הוא הוסיף כי גם חיוב נוסף של עוד כמה אלפי שקלים בגין ארנונה, כלל לא בטוח שישנה את החלטת בעלי הדירות למכור או להשכיר אותן.

על פי ההערכות, בישראל יש כ־40 אלף דירות בבעלות תושבי חוץ, אשר מרוכזות בעיקר בירושלים, בנתניה, באשדוד ובשנים האחרונות גם בת"א.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר