המזון בישראל יקר ב־25% מבאיחוד האירופי, כך עולה מנתונים שחשף מרכז המחקר והמידע של הכנסת. הנתונים הוצגו כחלק ממסמך שהוגש לוועדת המזון המשותפת לוועדות הכלכלה והכספים של הכנסת בראשות ח"כ אבישי ברוורמן.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
ועדת המזון מכינה כעת לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית של שרי האוצר והכלכלה, יאיר לפיד ונפתלי בנט, לקידום תחרות בענפי המזון, בעיקר בענפים שבהם הריכוזיות גבוהה כמו משקאות קלים ומוצרי החלב. שר האוצר הבטיח כי פתיחת ענפי המזון והחלב לתחרות באמצעות הפחתת מכסים והיתרי ייבוא נרחבים תפחית את מחירי המזון ב־15%, הפחתה של כ־300 שקלים בממוצע למשפחה בחודש.
הדו"ח חושף כי מחירי המזון בישראל עלו בשמונה השנים האחרונות בשיעור הגבוה ביותר בקרב המדינות המפותחות העומד על 16%, לעומת עלייה ממוצעת של 1.8% באיחוד האירופי. עליית המחירים בישראל כפולה מזו בטורקיה, שם מחירי המזון עלו ב־8%, פי ארבעה מבבלגיה, שבה המחירים עלו ב־4%, ופי 32 מאשר בצרפת, שם עלו המחירים ב־0.5% בלבד.
כמו כן, דווח כי השנה עלולה להירשם עלייה של 200% במחירי הפירות והירקות עקב מחסור שנוצר בעקבות נזקי סופת השלגים בדצמבר והכניסה לשנת השמיטה בעוד מספר חודשים.
ח"כ ברוורמן הודיע כי ידרוש מהשרים לפיד ובנט דיווח חצי שנתי על מצב מחירי המזון, החלב והפירות והירקות גם בהשוואה למחירם באירופה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו