התנועה למשילות ודמוקרטיה עתרה אתמול לבג"ץ נגד הבאת מועמדותו של עו"ד שי ניצן לתפקיד פרקליט המדינה להצבעה בישיבת הממשלה הקרובה, שתיערך ביום ראשון. זאת כל עוד לא תתקבל החלטה של היועץ המשפטי לממשלה בנוגע להגשת ערעור על זיכויו של שר החוץ אביגדור ליברמן. בג"ץ הורה לממשלה ולפרקליטות להשיב לעתירה שהוגשה עד היום בבוקר.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
העותרת, באמצעות עו"ד שמחה רוטמן, מדגישה כי "בנסיבות העניין, הסרת החשש לשיקולים זרים ולניגוד עניינים היא קלה מאוד. כל שנדרש הוא כי היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה הנוכחי יזדרזו לקבל החלטה בעניין הערעור, ובכך יסירו את מראית העין הבעייתית ואת החשש כאילו מינויו של עו"ד שי ניצן קשור בצורה כלשהי להחלטות עתידיות המונחות לפתחו שיש בהן כדי להשפיע על עתידו האישי של חבר הממשלה ועל עתידה הפוליטי של הממשלה כולה".
עם זאת, שרת המשפטים ציפי לבני נחושה להביא את מינוי ניצן לאישור הממשלה ביום ראשון. לבני שבה והביעה תמיכה במינוי ואמרה כי "שי ניצן יהיה פרקליט המדינה שלא עוצם עין מול תגי מחיר, לא מאפשר עוד בנייה בלתי חוקית ולא מכשיר אג'נדה של ממשלה. באתי להודיע לאלה שמבקשים לא למנות אותו לפרקליט המדינה, כי שלטון החוק הוא העיקר. ניצן הוא פרקליט מבריק שאין עליו מורא אלא מהחוק, והוא אינו עושה דברם של פוליטיקאים, גם לא של שרת המשפטים. הוא ראוי לייצג את ערכי שלטון החוק".
בתוך כך, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דינה זילבר, מסרה אתמול בתגובה לפניית הפורום המשפטי כי הסיבה להמלצה על מועמד אחד בודד לתפקיד פרקליט המדינה ולא על כמה מועמדים כדי שהממשלה תחליט, היא הצורך בעצמאותו ובאי תלותו. עו"ד זילבר הדגישה כי "לנוכח מרכזיותה של משרת פרקליט המדינה בתחום אכיפת החוק, ולנוכח היות פרקליט המדינה הגורם המקצועי הבכיר ביותר במערכת התביעה לאחר היועץ המשפטי לממשלה, קיימת חשיבות מיוחדת להיבט העצמאות ואי התלות של משרה זו. בנסיבות אלו מתחזקת ההצדקה לכך שבעניינה של משרה זו במיוחד, תמליץ ועדת האיתור על מועמד אחד בלבד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו