שבוע עבודה חדש החל אתמול בארה"ב, והסוף להשבתת הממשל האמריקני עדיין לא נראה באופק. אך עם כל הכבוד לנזקי ההשבתה, איום גדול הרבה יותר מרחף בימים אלו מעל וושינגטון - אם הנשיא והרפובליקנים בקונגרס לא יצליחו להגיע להסכמה על העלאת תקרת החוב עד 17 באוקטובר, ארה"ב תהפוך לראשונה בתולדותיה לחדלת פירעון ולא תוכל לשלם את חובותיה.
בינתיים מתחזק הרושם שהנצים דבקים בעמדותיהם. מהבית הלבן נמסר אמש כי הנשיא אובאמה ממשיך לעמוד על כך שאין בכוונתו לשאת ולתת תחת האיום של חדלות פירעון. הרפובליקנים, מצידם, מתעקשים כי העלאת תקרת החוב חייבת להיות קשורה בצעדים שיצמצמו את הגירעון. חלקים בצידה הימני של המפלגה אף דורשים לקשור את התקרה גם בדחיית יישום רפורמת הבריאות של אובאמה.
יו"ר בית הנבחרים, הרפובליקני ג'ון ביינר, הבטיח שלשום כי לא יסכים להעלאת תקרת החוב בלי "שיח רציני" על הגירעון האמריקני. הדמוקרטים, מנגד, מאשימים את הרפובליקנים בחוסר אחריות בעצם זה שהם מעלים על הפרק את האפשרות שלא להעלות את תקרת החוב. "הכלכלה עלולה להתמוטט", הזהיר הסנאטור הדמוקרטי צ'אק שומר, "האם זה יקרה? אף אחד לא בטוח. אבל יש לכך סיכוי גבוה מספיק כדי שאף אחד לא יסתכן בכך". הדמוקרטים מאשימים את ביינר, ורבים טוענים כי הוא שבוי בידי הקיצונים שברפובליקנים.
יו"ר בית הנבחרים לא מסכים להביא להצבעה הצעה על תקציב שאינה כוללת הגבלות על רפורמת הבריאות, בטענה שזו לא תעבור, אף שרפובליקנים רבים הצהירו כי יתמכו בה. דוברו של מנהיג הרוב הדמוקרטי בסנאט, הסנאטור הארי ריד, אמר אתמול כי "אמריקנים בכל המדינה סובלים בגלל סירובו של ביינר להשלים עם המציאות". בד בבד עלה אמש סיכוי קטן לפשרה, כאשר ראש המועצה הלאומית לכלכלה ג'ין ספרלינג אמר כי הבית הלבן לא פוסל על הסף אפשרות להעלות את תקרת החוב לזמן קצר, מה שיאפשר זמן נוסף לנסות להגיע להסכם כולל. "עם זאת", הוא אמר ל"פוליטיקו", "זוהי אחריותו של הקונגרס להחליט כל כמה זמן הם רוצים להצביע על כך".
השפעת ההשבתה נותנת את אותותיה גם במסחר בוול סטריט, שהסתיים בירידות שערים. מדד דאו ג'ונס ירד ב־0.9 אחוזים, והנאסד"ק צנח בכאחוז.
בתוך כך, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הצדיק את החלטתו של הנשיא אובאמה לבטל את הגעתו לוועידה הכלכלית באינדונזיה. "אם אני הייתי הוא, גם לא הייתי מגיע", אמר אמש פוטין, "כל מנהיג מדינה היה עושה אותו הדבר".