מי שחשב כי הגזענות בחברה הישראלית חלפה לפני שנים רבות, יתבדה לאחר שיקרא את סיפורו של מישל מלכה: בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב החליט בסוף השבוע לפצות ב־50 אלף שקלים את מלכה, מועמד לעבודה בתעשייה האווירית, כיוון שהופלה בשל מוצאו המזרחי.
התובע מלכה הוא בן 33 מאשדוד, בעל תואר ראשון ברפואת חירום מאוניברסיטת בן־גוריון. במשך שנים התנדב מלכה במד"א ואף שימש מדריך. ביולי 2008 ביקש להתקבל למשרה של פרמדיק בארגון ושלח קורות חיים לגיל־רון בראון, שעמד בראש תחום רפואת חירום.
מי שמסר לידי בראון את קורות חייו של מלכה היה חברו, מיכאל גולדנשלוגר, שעבד באותה עת בחברה בת של התעשייה האווירית. גולדנשלוגר העיד כי שמע מבראון את המשפט המקומם הבא: "מה זה השם הזה? מי זה הערס שהבאת לי לעבודה?" גולדנשלוגר שיחזר: "הייתי מופתע למדי מתגובה בוטה זו, שניחוח חריף של גזענות מדיף ממנה וקיוויתי כי מדובר בהלצה בלבד. עלו בי ספקות כבדים באשר למידת נכונותו של בראון לבחון את מועמדות מלכה למשרה בשל שמו ובשל זהותו המזרחית".
ימים אחדים לאחר מסירת קורות החיים התקשר מלכה לבראון, וזה השיב לו כי המשרה כבר אינה אקטואלית. כעבור חודשיים פנה מלכה שוב לתעשייה האווירית וביקש לקבל את המשרה. הפעם הציג את עצמו בשם בדוי: "מאיר מלכיאלי", והפלא ופלא, בניגוד לפנייתו הראשונה, הפעם בראון התקשר אליו. כמה חודשים לאחר מכן הגיש מלכה תביעה באמצעות עו"ד אייל שטרנברג מעמותת "תמורה", המרכז המשפטי למניעת אפליה.
בפסק הדין קבעה השופטת סיגל דוידוב־מוטולה כי בראון אמר "מי זה הערס הזה?" וכי "גירסת גולדנשלוגר לא נסתרה כלל ולא הובא כל מניע ממשי שיכול היה לגרום לו להמציא טענה כזו". השופטת פסקה כי מלכה הופלה לרעה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות, אך ציינה שמדובר בהתנהלות שאינה משקפת מדיניות כללית של התעשייה האווירית. מלכה אמר ל"ישראל היום": "ממש פגעו בכבודי. העובדה שגוף ציבורי ענק מפלה בגלל מוצא מזרחי, נפלה עלי כרעם ביום בהיר. אני שמח מהתוצאה שהיא לטובת הכלל".