סימצ'יץ', זיכרו את השם

כדאי שתטעמו את היינות של מריאן סימצ'יץ' הסלובני • הם מעניינים ועשירים ובמחיר שפוי, בינתיים

משפחת סימצ'יץ'. דורות של יצרני יין

למריאן סימצ'יץ', דור חמישי לייננים וכורמים מאזור גורסיקה ברדה בסלובניה, יש שיער שחור חלק ועיניים מבריקות. הוא מדבר עם הידיים, בקול רם כשצריך, ואין לו בעיה להזמין בקבוק בורדו במחיר 1,400 שקלים רק כדי שנוכל להשוות אותו למרלו שלו. 

למרות שאף אחד לא יעז למכור יינות מסלובניה במחירי בורדו, בכל מה שקשור לאיכות ולעניין, היין של מריאן - מרלו מבציר 2007 - ניצח בקלות. בזכות הפרי העשיר, הפרחוניות המרגשת, ריחות הטבק והעור ובעיקר בזכות המינרליות הכהה שלו. 

מריאן ביקש מים חמים, בכוס קטנה. הוא שפך את המים על חתיכות סלע שהביא איתו כל הדרך מהכרם בסלובניה. כשהרחנו את האבנים הרטובות יכולנו להבין הרבה יותר טוב את האופי של המרלו ושל היינות שקדמו לו. היינות של סימצ'יץ' נעשים מענבים הגדלים בכרמים ותיקים, ללא שימוש בכימיקלים או במיכון חקלאי. הם מציעים המון עניין וכדאי מאוד לשים עליהם יד עכשיו. לפני ששאר העולם יגלה אותם ויקפיץ את המחירים. 

סימצ'יץ', קלאסיקל, סוביניונאז' 2011

סוביניונאז' הוא שם חדש של זן ענבים ותיק. פעם קראו לו טוקאי, אבל לאחר מאבק ארוך שהסתיים בשנת 2005, קיבלו ההונגרים את הזכויות הבלעדיות על השם. ליין, שנעשה משילוב בין ענבי כרמים צעירים ובוגרים, יש ריחות מורכבים של פירות לבנים ומינרלים, גוף עגלגל ושמנוני שנתמך בחמיצות עוקצנית וטעמי פרי בשל שמסתיימים במרירות קלה. 

המחיר: כ־100 שקלים. 

סימצ'יץ', קלאסיקל, שרדונה 2011

תשכחו מריחות הווניל, החמאה והעץ החדש שאתם מכירים מלא מעט יינות שרדונה ושחלקכם, כך שמעתי, אפילו די אוהבים. כאן תמצאו ריחות של פרחים, פירות לבנים, הדרים ותבלינים, וסביבם מרחפת עננה קלילה של ריחות עשן ואדמה. המגע שלו עם החך חמצמץ ומלא חיים, והסיומת ארוכה, רכה ומורכבת. כמו אחיו לסידרה, גם הוא מציע תמורה יוצאת מן הכלל לכל שקל. 

המחיר: כ־100 שקלים.

סימצ'יץ', קלאסיקל, פינו גריג'יו 2011

אישית, עוד לא יצא לי להיתקל בפינו גריג'יו מרגש באמת. רוב היינות שטעמתי ונעשו מהזן הלבן הזה היו מתוקים מדי, מימיים מדי או סתם לא מעניינים. לכן כל כך הופתעתי מהיין הזה. יש לו צבע זהוב אדמדם וריחות פרי עשירים, וכשהוא מגיע לחך הוא פשוט מתפוצץ מרוב אופי. יין עסיסי שמצליח, למרות העושר, להישאר מורכב, מאוזן ומהנה לאורך כל הדרך. המחיר: כ־100 שקלים.

סימצ'יץ', סלקציה, סוביניון בלאן 2009

שבעים אחוז מהענבים גדלו על אדמת איטליה ושלושים בסלובניה. הוא התיישן שנתיים: שנה אחת במכלי עץ בני 4,000 ליטרים ושנה נוספת בחביות המכילות 500 ליטרים. יין מורכב ועשיר עם ריחות של תבלינים, חבושים, פירות יבשים ומינרלים. המרקם שלו עשיר ומורכב אך מלא חיים, והסיומת ארוכה ומרתקת. לא דומה לשום סוביניון בלאן אחר. 

המחיר: כ־140 שקלים.

סימצ'יץ', סלקציה, ריבולה 2009

מריאן אמר שיחסית לשאר הזנים, ריבולה הוא זן ניטרלי. אין לו המון אופי ולכן ביין שהוא עושה מכרמים בני חמישים שנה ויותר, הקרקע תופסת את מרכז הבמה. ליין ריחות מעודנים של פרי בשל וחמאה, על רקע מובהק של ניחוח ים, אדמה ומלח. היין הופרד מהקליפות אחרי חצי שנה והתיישן שנה וחצי בחביות, שיטת שתרמה לו מרקם של יין אדום וסיומת ארוכה במיוחד. המחיר: כ־140 שקלים.

סימצ'יץ', אופוקה, שרדונה 2009

אופוקה בסלובנית פירושו חוואר, סוג הסלע שעליו גדלים הכרמים של סימצ'יץ'. זוהי הסידרה הגבוהה והמושקעת של היקב. כמה מושקעת? תהליך הייצור של היין הזה, שנעשה מענבי כרם בן 42, מתיישן עשרים ושניים חודשים בחביות גדולות, מבוקבק שנתיים אחרי הבציר ומתיישן שנה נוספת בבקבוקים. יש לו ריחות מרגשים של מינרלים, פרי, חמאה ודבש, מרקם אצילי וטעמים מאוזנים להפליא. המחיר: טרם נקבע. 

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר